Как да изберем най-добрата фирма за изпращане на международни пратки

Изпращането на международни пратки е отлична възможност за всеки бизнес, свързан с онлайн търговията. Предлагайки своите стоки на потребители в различни страни, вие значително разширявате мрежата си от клиенти и увеличавате шанса за повишаване на печалбите. Възможността да изпращате международни пратки ще ви постави на ново, по-високо ниво от конкурентите ви, които не предлагат и не използват тази опция.

Навлизането на чуждестранни пазари ще повиши имиджа на компанията ви и ще я направи разпознаваема в различни страни по света.

За да реализирате успешно своите международни доставки и да се радвате на нови доволни клиенти е необходимо да откриете надеждна куриерска фирма, с която да работите. На практика тя ще е вашият представител пред потребителите в чужбина, а и от коректното и безпроблемно изпълняване на доставките зависи до голяма степен вашите международни пратки да не бъдат връщани или отказвани. Как да изберете куриерска фирма, на която да се доверите за доставки зад граница?

Сравнете цените за обслужване на международни пратки

За да получите максимално конкретни оферти от куриерските фирми, към които проявявате интерес, отправете точно и детайлно запитване. Посочете какъв оборот от международни пратки смятате, че ще реализирате средномесечно. Упоменете обичайния размер и тегло на стоките, които изпращате до клиенти. Отбележете, ако планирате да изпращате международни пратки, които изискват специален режим на доставка, като чупливи, бързооборотни, извънгабаритни или стоки с висока обявена стойност, тъй като подобни изисквания биха довели до оскъпяване на куриерската услуга. Когато получите оферти, съобразени с конкретните параметри на вашите заявки, ще може да изберете тази, която ви устройва в максимална степен. Възможно е да получите отстъпки ако реализирате голям оборот от международни пратки или работите с една и съща куриерска фирма продължително време.

Сроковете на доставка са важно условие, по което да изберете куриер, с който да работите

На първо място е добре да се уверите, че куриерската фирма, с която смятате да работите, обслужва всички дестинации, към които проявявате интерес. Проверете и обявените срокове за доставка и преценете дали ви устройват. Посочете ги и на своя сайт, за да знаят клиентите кога могат да очакват своите международни пратки. Настоявайте за стриктното спазване на сроковете, тъй като забавяне на доставката е най-честата причина клиенти да връщат пратки или да отказват своите заявки, а това би причинило значителни загуби на бизнеса ви.

Надеждният куриер ще ви гарантира спокойствие, когато изпращате международни пратки

Изберете да работите с наистина утвърдена куриерска фирма, в чиято коректност и професионализъм не изпитвате съмнение. Добре е да разполагате и с опция за детайлна проследимост на вашите международни пратки, за да знаете във всеки един момент къде се намират те и да бъдете спокойни. Договаряйки се с доказана куриерска фирма като DIREX, вие ще знаете, че поверявате своите международни пратки в сигурни ръце и може да разчитате на коректно спазване на сроковете и отлично отношение към клиентите във всяка страна, до която доставяте своите стоки.