Колко да бъдат краката на кухненската маса

Много интересни насоки откриваме в Интернет пространството за това как да си купим добра маса за кухня. Сред основните критерии са онези, които а свързани с размерите, формата, механизмите, материалите. Но не намираме достатъчно информация за това колко крака трябва да има една маса за кухня, тъй като наистина сме изумени от креативността на производители, които предлагат невероятно иновативни и стилни модели.

Броя на краката – кога е от значение

За да изберете подходящия вариант то на първо място е добре да се запознаете с основните типове маси за кухня по отношение на тяхната основа:

Трапезна маса
  • Маса за кухня с един крак;
  • Трикрака маса;
  • Маса с четири крака;
  • Маса с П-образни крака;
  • Пакет маса с изтеглящи се крака.

Със сигурност вече се питате кои маси са най-удобни и стабилни. Обикновено тенденциите, които предпочитат клиентите са за четирикраките маси, тъй като те се приемат като най-стабилни и устойчиви на натоварване. Но това, което прави впечатление е, че всъщност не са за подценяване и масите с един крак, който представлява здрава основа непозволяваща на масата да помръдне без чужда помощ.

Неприятно при всяко леко побутване на масата тя да се разклаща заради това, че е нестабилна и не разполага с правилната конструкция като крака. Съвременните производители са безкомпромисни в това отношение и въпреки инженерните иновативни решения, които наблюдаваме като конструкции при тези мебели то ви гарантираме, че наистина са невероятно стабилни и здрави.

Дори масите с един крак както и тези от вида пакет, с П-образна метална основа и други се оказват безкомпромисно стабилни и гарантиращи, че масата няма да се клати и ще остане там където ѝ е мястото. Възможностите, които се предлагат по-скоро целят потребителите да намерят решения за индивидуалния почерк на своя кухненски интериор, за повече идилия, естетичност и хармония.