Действие и противопоказания на котешкия нокът на Now Foods

Хранителната добавка котешки нокът или наричана още Cat’s Claw от Now Foods е билка, предназначена за лечението на различни заболявания. Тя представлява антиоксидант и има противовъзпалително действие! Нека разберем малко повече за нея и нейното действие.

Какво представлява билката котешки нокът

Cat’s Claw от Now Foods е базиран на кората на едноименното растение. Този билков препарат в продължение на векове е използван от жителите на Централна и Южна Америка за лечението на различни заболявания. Той е богат на алкалоиди за укрепване на имунитета и много други системи на човешкото тяло.

Съществуват твърдения, че препаратът Cat’s Claw от Now Foods или котешкият нокът по своите лечебни свойства далеч надминава добре познатите на медицината растения, като ехинацея, женшен и други. Съществуват дори множество статии за успешното лечение, чрез употреба на котешки нокът, на различни видове алергии, невродерматити, грипове, артрит и др.

Какви са действията

Към днешна дата, хранителната добавка с екстракт от билката котешки нокът Cat’s Claw от Now Foods е използвана за лечението на множество заболявания, но основните нейни действия са:

  • поддържане на безпроблемната работа на стомашния тракт;
  • елиминиране на имунологичните нарушения;
  • повишаване устойчивостта на организма към различните инфекциозни заболявания;
  • ускоряване на детоксикацията;
  • предотвратяване от възникване на усложнения вследствие на различните настинки;
  • минимизиране на вероятността от възникване на сърдечни усложнения;
  • положително действие върху психическото и емоционално състояние.

Билката и по конкретно Cat’s Claw 500 мг, 250 капсули от Now Foods може още да е полезна при лечението на различни стомашно-чревни и вирусни инфекции. Продуктът има стимулиращ ефект върху така наречените Т-имунни клетки, увеличавайки макрофаговата им активност за лечението на определени видове рак.

Защо да купим Cat’s Claw от Now Foods

Котешки нокът

Защото мисията на американската компания е създаването и предлагането на висококачествени хранителни продукти за по-дълъг и пълноценен живот на хората. Ето защо, всички нейни продукти са със сертификата за качество с оценка “А” GMP. Тоест, те са с най-високата допустима оценка за високо качество и тяхното съдържание е базирано само на натурални съставки.

Онлайн магазинът Nowfoods.bg пък работи в тясно сътрудничество с американския бранд и внася неговите продукти в България, което ги прави достъпни за всички нас.