Как да изберем нови и качествени саксии за цветя?

Всеки любител на растенията знае, че периодично саксийните трябва да бъдат пресаждани в по-голям съд. Цветята растат не само на височина, но и на ширина и поради тази причина е важно да се поставят в подходящ по размер контейнер. В момента се предлагат много интересни и разнообразни видове в сайта https://movi.bg/saksii. Ако имате желание да предоставите най-добри условия за развитие на вашите растения и да направите интериора в дома си по-красив, поръчайте онлайн необходимите модели. Не бива да пропускате момента с пресаждането, защото щом са в по-малък съд растенията се издължават на височина и стават нестабилни, което може да доведе до падане и повреждане.

Какво е важно да знаем за пресаждането на цветята?

Ако трябва да се погрижите за това растенията ви да са свежи и да се развиват добре ви предстои да направите присаждане. То не е много сложна процедура, при която трябва внимателно да извадите цветето от старата саксия чрез леко потупване. Почвата не бива да бъде нито прекалено суха нито прекалено мокра, за да не повредите корените.

Новата саксия, в която ще го разположите трябва да бъде с подходящите размери и задължително с осигурен дренаж. За дренаж може да използвате натрошени керемиди, дребен чакъл или керамзит. Препоръчваме ви разстоянието между стените на саксията и корените на растението да бъде около два пръста от всички страни.

Трябва да сте предвидили и достатъчно почва в зависимост от растителността, която ще пресаждате. Поставяйте новата почва на пластове по няколко сантиметра като притискате, за да се получи добро уплътняване. Накрая подредете новите саксии с цветя и полейте обилно.

Кои модели ще ни бъдат полезни в различните случаи?

От магазин MOVI.BG ви напомнят, че когато купувате нови саксии за цветя, те трябва да бъдат два-три пръста по-големи от старите. Най-лесният начин за определяне размера е като поставите старата саксия в новата. Може да избирате между класически саксии, кашпи и сандъци. Саксиите винаги имат отвори на дъното за по-добър дренаж, докато кашпите нямат. Ще ви предложим няколко идеи за това, какви саксии може да изберете онлайн:

  • класическа изработена от пластмаса в различни размери – тези видове се използват за всякаква  растителност и цветя. Удобни са, защото могат да бъдат намерени в различен литраж. Дизайнът им е много красив в интересни и оригинални цветове са, а много от тях имат и външна декорация. Бихте могли да изберете модели в един стил или цвят, за да създадете интересна аранжировка и да ги комбинирате с интериора на дома си;
  • висящи направени от кокос – прекрасни и естетични те са подходящи за терасата и уютната веранда. Направени са от натурални кокосови влакна, а за стабилност имат основа от метал и специална здрава верига за закачане;
  • безцветни за орхидеи – много хора обичат тези невероятно красиви цветя и ги отглеждат с голямо удоволствие. При тях е важно до кореновата система да достига светлина затова и саксиите, които се предлагат за орхидеи са прозрачни;
  • модели за кактуси, бонзаи и сукуленти – красивата и модерна визия на този съд ще ви създаде едно по-добро настроение. Специалната форма е създадена за да поставите вътре растения като кактуси, сукуленти или бонсай. Пластмасата и висококачествена и устойчива на UV лъчи, почиства се лесно и ще направи пространството в което я разположите много по-красиво;
  • сандък за ограда или парапет – формата е по-специфична, за да го прикрепите към оградата има специална поставка. Така лесно ще декорирате и ще направите дома си интересен;
  • кашпи с керамични фигури – те са декоративни и в тях може да разположите подходяща по размер саксия. Фигурките са най-разнообразни и са много удобни за декориране на жилището или за подарък.

Възможностите, които ще намерите онлайн са изключително много, затова винаги се съобразявайте с това, какви растения и цветя ще пресаждате.

Защо е задължително да притежаваме сандъци за цветя?

За украса на терасата, верандата или градината е по-добре да изберете сандък за цветя. Те са много по-практични за тези зони, тъй като позволяват да посадите вътре повече растения и да направите красива аранжировка. Сандъците са стилни и красиви като дизайн и изпълнение, повечето са оребрени и са в интересни цветове. Лесно ще намерите размер подходящ за вашата тераса или градина.

Разпределете растенията според личните си предпочитания, за да се получи една мини градинка, която да направи пространството по-красиво и уютно. От MOVI.BG напомнят да не забравяте и специалните стойки за сандъци, които ще ви дадат стабилност и ще прикрепят контейнера към парапета. Сандъците могат да бъдат разположени на перваза, на козирка ако имате такава или на парапета на терасата.

Как лесно да изберем нови сандъци от уеб сайт?

Ако искате да си купите нови сандъци за цветя от интернет няма да се затрудните в избора. Моделите са красиви и функционални в различни нюанси, за да подхождат на обстановката, в която ще бъдат поставени. Качествени сандъци може да намерите и изработени от пластмаса устойчиви на UV лъчи, които няма да променят външния си вид и ще останат все така здрави и красиви. Цените на различните сандъци са достъпни и това ще ви даде възможност да купите достатъчно на брой от тях.