Шкаф за обувки в коридор –необходим за перфектна организация

Всеки домашен коридор се нуждае от здрав шкаф за обувки. Това е мястото, в което успешно изолираме външната мръсотия и прах така, че да не навлизат в нашия дом. С избирането на шкаф обаче се задължаваме не само да намерим кутията, в която да напъхаме мръсните обувки, а да създадем ред и дисциплина при тяхното прибиране. Всяко домакинство се състои от поне два членове. Как според вас те разпределят чифтовете обувки, които ползват ежедневно? Правилно е всеки да си има своя зона и така да знае къде да позиционира външните обувки, които са необходими за всяко излизане.

Организация и видове шкафове за коридор

За да бъде оптимално ефективен новия ви шкаф за обувки коридор е желателно да разполага с поне четири отделения. Става въпрос за това, че всеки от домакинството ще може да си отреди свое собствено кътче за подредба на външните обувки, а освен това ще остане и един отделен от предназначените за навън аксесоари рафт, в който ще се съхраняват домашните пантофи и чехли.

Шкаф за обувки

За да има своеобразен ред можете дори да заложите на шкаф за обувки за коридора, който да бъде с чекмеджета. Производителите са се постарали да предоставят на своите клиенти оптимални варианти, които са лесни за отваряне и могат да поберат доста чифтове. Такива са например механизмите тип пеперуда или стандартни амортисьори, които са лесни за ползване и не изискват особена поддръжка.

Водете се главно от удобството, което ще ви предостави шкафа за обувки в коридора. Позиционирайте го на подходящо място, което да не ограничава достъпа ви до него и да можете оптимално бързо да го ползвате. Нека да бъде също:

  • Лесен за почистване;
  • Влагоустойчив;
  • С механизми за плавно затваряне;
  • Достатъчно дълбок;
  • С миниатюрни отвори за проветрение и т.нат.

Всяка една подробност има отношение към удобството ви в коридора, което предполага и вашата безкомпромисност при избора на шкаф за обувки.