Съвети при избора на детски столчета за кола

Има една група детски продукти, с които няма как да направите компромис и задължително трябва да инвестирате в тях, за да сте спокойни, а детето ви да бъде защитено. Такива например са детските столчета за кола. Това е една от най-важните покупки за вашето дете и се очаква да бъдете много добре информирани за видовете, предлагани на пазара, за да направите най-правилния избор. Ако ви предстои трудната задача, свързана с откриването на подходящи детски столчета за кола, ви съветваме да прочетете най-важните неща, които задължително трябва да знаете преди покупката.

1.            Детски столчета за кола и безопасността на детето

Самата функция на детските столчета е да осигуряват безопасност на детето по време на път. Това предполага, че всички столчета за кола трябва да отговарят на точно определени стандарти за безопасност. Колкото и да сте сигурни, че всички производители ги спазват стриктно, все пак се уверете лично, че те наистина са толкова сигурни.

2.            Съобразете детското столче с автомобила

Задължително е да познавате автомобила си и неговите характеристики, за да може да изберете подходящ модел. Препоръчително е всички бебешки столчета за кола да бъдат разположени на задната седалка. Важно е да знаете, че столчетата никога не се поставят на седалка, за която има предназначена въздушна възглавница, защото това може да навреди на детето ви сериозно . Друг важен момент е да определите височината на столчето. Тя трябва да не пречи на видимостта на шофьора. Ширината на столчето също е от значение. Ако често се налага да превозвате пътници на задните седалки, е хубаво да се ориентирате към модел с по-тясна седалка. Също така трябва да сте запознати с начини за закрепване и типа на закопчаване на столчето за кола на вашия автомобил, за да може да бъдат съвместими.

3.            Детски столчета за кола и възрастта на детето

Винаги, когато купувате детски столчета за кола, съобразявайте възрастта и килограмите на детето ви. Съществуват няколко вида възрастови групи според килограмите и възрастта на децата, с които е добре да се запознаете предварително.

4. Избягвайте детски столчета за кола назаем

Може да ви се струва странно, но и този вид продукти имат препоръчителен срок на употреба, който е около 5 години. Дори да разчитате на познат, който да ви заеме столче, ние ви предлагаме да обмислите възможността за покупка на ново столче, съобразено с вашия автомобил и предпочитания. Това ще ви осигури без съмнение спокойствие, че сте направили правилния избор.

5.            От къде да закупим детски столчета за кола

Изборът на магазин, от който да закупите детски столчета за кола е от изключително значение. В днешно време има лесна опция за покупка в удобно време чрез онлайн поръчка. Най-важно е обаче да се насочите от магазин, предлагащ разнообразие от модели, цени и производители, за да може да сравните и да изберете най-подходящото за вас. Препоръчваме ви да се доверите на онлайн магазин, с доказан произход на предлаганите продукти като Bebeland.net, в който освен всичко необходимо ще получите и професионална консултация.