Котлите на дърва – удобството да е топло навсякъде в дома

Рентабилното и икономично отопление е сред причините, поради които не малко домакинства предпочитат да сменят уредите, с които осигуряват затопляне на течността  парното. Печките с водни ризи, използващи твърдо гориво са алтернатива, но тяхната поддръжка наистина може да изкара от равновесие не малко ползватели. Непрекъснато зареждане, ежедневно почистване, хамалогия от която наистина може да ви призлее. А зимата няма как да не се поддържа отоплението, тъй като това ще остави на студено семейството. Има ли решение и колко ще ви струва? Предстои да ви предложим вариант, който се оказва много по-ефективен и добър особено, ако търсите по-икономично и ефективно отопление.

Топлина и комфорт

Отоплението на твърдо гориво се използва от доста домакинства. Независимо, че обикновено този вид отопляване се прилага за фамилни къщи се оказва, че процента домакинства, които разчитат на тях не е малък. Определено има смисъл от избиране на правилен уред, тъй като печките и камините се оказват не достатъчно ефективни. Така, че предлаганите днес оферти със сигурност ще ви заинтригуват.

Топлината и уюта у дома може да се осигури чрез отопляване на котел на дърва и радиатори. Изключително рентабилно е отопляването с котли, тъй като тяхната технология е да контролира горивния процес и да спомогне за това осигури пълноценно загряване на флуида, който разпространява топлината. Всъщност така накратко можем да опишем начина, по който работят тези уреди. Те са високоефективни, рентабилни и наистина е важно да обърнем внимание на икономиите, които биха генерирали на домакинството.

Комфорта от използването на котел на дърва идва не само от високия КПД, който е характерен за този тип уреди. Други причини, които насочват потребители към тези уреди са техните ниски цени. Реално не инвестирате кой знае колко, но пък получавате много добра алтернатива за това да си изберете перфектния уред, с който цялата къща ще бъде добре отоплена. И да изгодни за котел на дърва цени лесно ще намерите, защото те стават вре по-масови и предпочитани както от домакинствата така и от бизнеса (ресторанти, къщи за гости и т.нат).

Средната цена на котлите на дърва

Тя варира в зависимост от мощността и капацитета на уреда. Но със сигурност онова, което ще ви направи впечатление е това, че стойността е доста изгодна и заслужава да се инвестира в подобрен продукт, който да осигури:

котел
 • Качествено отопление в целия дом;
 • Икономично и рентабилно разходване на горивото;
 • Пълен контрол върху горивния процес;
 • Автоматизиране на уреда за повече удобство;
 • Намаляване на ангажимента по обслужване и почистване.

Когато самия уред е по-голям то това позволява в горивната камера да се зареждат повече дърва. По този начин намалявате непрекъснатия ви ангажимент за това да следите дали дървата в котела са изгорели. Много по-лесно се борави с този уред, а при това, че и цената му е ниска то нямате повод да търсите оправдание за това дали сега е момента да направите тази подобряваща отопление на дома крачка.

Средната цена на един качествен котел на дърва варира между 1700 и 3500 лева- тази цена е относително различна, тъй като показателите на различните уреди се отличават. Причините да се предлагат уреди с различни цени се дължи на:

 • Марка на котела;
 • Утвърденост на производителя;
 • Капацитет и мощност на котела т.е. каква площ може да захранва;
 • Размери;
 • Дизайн – има брандове, които са с еко дизайн и сертифицирани, което ги прави по-скъпи от обикновените;
 • Функции и т.нат.

Приоритетите, които може да предложи един качествен котел на дърва е да осигури топлината на жилището във всяко кътче.  Когато инвестирате в продукт, който би бил подходящ за вашия дом е добре да се консултирате със специалисти, които да ви помогнат в намирането на решение.