Кубрат Пулев – живот на ринга

Никак не са малко българите, които прославят със спортните си постижения страната по цял свят. Именно такива лица имат право да бъдат награждавани с прозвището ВИП, тъй като те не разчитат на лаври на техни близки, роднини или обкръжение, а залагат репутацията си на своите индивидуални качества и умения. Кубрат Пулев е сред най-популярните боксьори на новото време. Изключителен талант, който няма нужда от представяне. Не само деца, но и възрастни се възхищават на силата и на способностите на младия мъж, който многократно печели редица титли в тежката категория на едни от най-известните лиги по бойни изкуства. Потомък на боксьор от тежка категория Кубрат няма как да не тръгне по стъпките на своя баща Венко Пулев, който също е оставил отпечатък в средата на миналия век като един от най-добрите бойци на тепиха.

кубрат пулев

Кубрат или още Кобрата както го наричат почитателите му започва своята кариера на 13 години, но бързо успява да се отличи от съотборниците. Няма как да си възпитаван от спортист и да не си научен на дисциплина, постоянство и отдаденост на спорта. Това определено дава изключително висок старт на кариерата на Кубрат Пулев и той бързо и с лекота успява да се превърне в един от най-добрите боксьори у нас. Може би малко хора знаят, че великия боец е имал афинитет и към футбола. Преди да започне с тренировките по бокс Кубрат е тренирал цяла година футбол в софийската школа на ЦСКА за младежи.

Кобрата впечатлява с изключителни физически данни. Високия 194 см боксьор се нарежда не случайно сред едни от най-известните ВИП персони в този спорт. И не само като спортист, но и човек на честа е популярен Кубрат. Независимо от това, че е въвличан в редица жълти скандали Кобрата остава верен на себе си и определено това го нарежда сред едни от най-желаните мъже у нас. Професионалните постижения на по-големия от братята Пулеви са безспорни. не случайно той печели редица международни награди и през 2013 получава призванието Мъж на годината. Година по-рано той получава и един от най-високите призове, които се дават на спортисти у нас, а именно Спортист на годината. Осеян с успехи е спортния път на Кубрат Пулев. За личния му живот обаче не може да се каже, че е блестящ като кариерата му. Наскоро боксьора обяви края на своята дългогодишно връзка с една от известните поп фолк певици. Дали това е нов старт, който ще промени живота на спортиста в положителна посока предстои да разберем.