Мъжката риза – как да изберете перфектния модел?

Ако не си от щастливците, чиято работа изисква определен дрес код и носене на риза то можеш да подминеш днешното ни четиво. Но пък ако си от мъжете, за които ежедневния аутфит включва задължително строго официално облекло то вероятно статията ни ще ти бъде интересна  и полезна.избора на мъжки ризи може да се превърне в сериозно изпитание и кошмар за господата, тъй като никак не са малко детайлите, на които трябва да обърнат специално внимание. Самото носене на ризи предполага изисканост, перфекционализъм, стил. Така, че не бива да се приема това облекло като обикновена спортна тениска, която да нахлузите през главата си и вече да си мислите, че сте облечен.

риза за мъже

Покупката на мъжки ризи на първо място трябва да бъде съобразено с повода, за който се обличат. Затова ако обърнете внимание ще видите, че се  предлагат изключително многообразни като дизайн и кройка варианти. Мъжките ризи  се делят на два вида – официални и спортно-елегантни.

  • При официалните модели прави впечатления изчистената кройка и едноцветието. Това са ризи, които обикновено се съчетават с класически панталон, вратовръзка и риза, което предполага липса на каквито и да било аксесоари по тях освен разбира се, копчетата за ръкавели. Освен като обраност от гледна точка на кройка и цвят официалните мъжки ризи са ограничени и от към материи, от които за ушити. Има строги правила при изработката на такива ризи и те до голяма степен са зависими дори от типа на плата. Без лъскави нишки, залага се на памук или лен, които са естествени материи и предоставят на тялото комфорт при допир.
  • Спортно – елегантните мъжки ризи са доста по-разчупени от гледна точка на цвят, плат и акценти. Някои от моделите дори са твърде екстравагантни, което говори и за смелостта на мъжа да ги носи. Когато се купува такъв вид риза мъжете разчитат на това те да се съчетават със спортните им панталони и паснат на техния стил на обличане. Свободата тук е налице, а избора е изцяло съобразен с изискванията на господата, които ще облекат тези ризи.