Полезно инфо за наемането на самосвал

Транспортирането на обемни строителни материали може да се окаже сериозно изпитание както за предприемачите от бранша така и за хора, които са предприели ремонтни дейности по имота си. Възниква въпросът на какъв вариант услуги да се доверите за да се справите със ситуацията. Най-добрата възможност като сравнително изгодно и същевременно с това гъвкаво решение е именно използването на самосвал услуги под наем. Заслужава си да се вземат под внимание всички приоритети и показатели, които се отнасят именно до организирането на процеса по извозване на товари, които се дефинират като обемни и извънгабаритни.

При какви условия могат да бъдат наети транспортните средства?

Когато говорим за изобилие от възможности, от които могат да се възползват потребителите то разбираема се търси услуга, която  качествено и същевременно с това на добра цена. Може би именно съотношението цена-качество е в основата на това да се избере услуга със самосвал.

Това, което е необходимо да знаете що се отнася именно то такива специфични услуги е, че е желателно да използвате утвърдени фирми, които гарантират за изправността на предлагания под наем автопарк. По принцип самосвалите са тип строителна техника, която е предназначена за извозване и транспортиране както на опаковани така и насипни материали. Предвид качествата на транспортното средство все повече строителни фирми избират да инвестират в такива, които да са им под ръка при необходимост.
Не винаги е оправдана такава инвестиция и определено си струва да се подходи с нужното внимание по отношение на това да се гарантира качество на услугата в случай на потребност от използването на такава. Ако не натоварвате в ежедневната си дейност самосвала няма защо да купувате такъв, а да наемете за определената работа. по този начин си гарантирате:

 • Експедитивност;
 • Приемлива цена;
 • Професионално отношение;
 • Качество на извършената работа.

Машините се предлагат във вариант с различна товароносимост, което също показва, че е необходимо да се възползвате от висококачествени услуги.

Какво предлагат фирмите, които отдават под наем ?

наем на самосвал

Независимо от това, че на пръв поглед изглежда лесно да се наеме самосвал то е очевидно, че не са толкова елементарни нещата за отдаващия. Фирмите, които могат да предоставят такъв тип услуга реално носят много голяма отговорност що се отнася именно до поддържането на автопарка.

Ангажираността се изравя в това крайния клиент да получи една наистина качествена услуга, която да гарантира прецизно свършена работа. Приоритетно е да се вземат под внимание всички онези обстоятелства, които са свързани с:

 • Периодична техническа  проверка на самосвала пред контролните органи, където разбира се плаща такса;
 • Застраховане на транспортното средство със задължителни както и допълнителни доброволни застраховки;
 • Наемане на трудов или граждански договор на оператор, който е правоспособен да управлява самосвала;
 • Осигуряване на паркинг, където да бъде установено превозното средство, когато не се използва.

Реално разходите по поддържка и обслужване никак не са малко. Именно при не достатъчна натовареност се оказва, че не е много рентабилно да купувате такова превозно средство, а е по-добре да използвате под наем.

Цени

Няма как с едно телефонно обаждане да получите цена за извършването на услугата. Имайте предвид, че отговорните фирми работят на персонален принципи, който включва редица показатели, които имат отношение към сформирането на цена. Това са:

 • Разстояние, което самосвала ще измине;
 • Вид на товара, който ще се извозва;
 • Тегло на товара;
 • Специфика на терена, през който ще премине самосвала;
 • Дали към услугата ще бъде включена и товаро-разтоварна дейност и други.

Реално всичко би могло да повлияе на това да бъде оформена цена, която напълно да отговори на спецификата на използваната услуга. Затова ви съветваме да се обърнете към специалисти, които са гъвкави и представят на клиентите си приемливи условия при наем на самосвал.