Как да постъпим, ако трябва да сменяме радиаторите?

Едно от най-важните решения, което трябва да вземе всяко домакинство е, по какъв начин ще се отоплява през зимните месеци. Високите сметки за ток, карат много хора да се насочат към централното отопление, което е далеч по-изгодно. В случай че търсите някаква промяна, ви предлагаме: сменете лесно своя радиатор с помощта на професионален водопроводчик. От Хидро Старт предлагат точно тази услуга, която може лесно да заявите през онлайн платформата. Променете визията на помещенията, които обитавате или решете авариен проблем лесно и безпроблемно.

Какви предимства предлагат съвременните ВиК компании?

Няма как сами да смените своя радиатор, защото се изискват специални умения за това. Водопроводчиците, които работят в модерните фирми са професионалисти и ще отстранят аварията лесно и бързо с минимално къртене. Това е причината повечето потребители да се възползват от плюсовете, които им дават компетентните техници. Ако изберете смяна на радиатори като услуга, можете да се възползвате от няколко привилегии:

  • водопроводчикът ще ви посъветва какъв модел отоплителни тела да вземете – вариантите са разнообразни и е нормално да се чувствате объркани. В случая консултацията с подходящия специалист, ще ви помогне да направите най-добрия избор;
  • ремонтът ще бъде извършен експедитивно – след първоначалния поглед всичко ще бъде ремонтирано бързо, за да се радвате отново на уютна и топла атмосфера;
  • смяната на радиатора не е прекалено скъпа – не се тревожете за сумата, която ще платите, тъй като добрите компании поддържат едни разумни и достъпни цени.

От MOVI.BG ви предлагат да не губите време, щом се нуждаете от смяна и монтаж на нови отоплителни тела. Още по-спешно е, ако проблемът възникне в активния отоплителен сезон. Потърсете доверен водопроводчик и ВиК компания, които разполагат с подходящата техника и познания да ви помогнат.

Как да разрешим проблем с авария на отоплителните тела?

Повечето потребители изпадат в истински стрес, ако през зимата радиаторът протече или се развали. Това в никакъв случай не е повод да разваляте настроението си, след като има достатъчно надеждни майстори, които ще ви помогнат. Важно е да изберете нов модел отоплителни тела, които да сменят старите и вече развалени.

радиатори

Смяната и инсталирането ще приключат в кратък срок, ако откриете компания, която разполага с достатъчно водопроводчици и ще ви осигури точната услуга. Не губете време, а направете проучване онлайн, за да намерите правилните професионалисти.

Коя е подходящата позиция за инсталиране на новите радиатори?

Когато се сменят старите отоплителните тела или се изгражда нова инсталация е от значение, какво ще бъде разположението. В случай че решите новите да се поставят точно на местата, където са били предходните няма да има излишно къртене. Ако обаче искате нещо по-различно и някаква голяма промяна, водопроводчикът ще ви предложи различни варианти и ще ви обясни, какво точно би се случило при подобен ремонт. Днес от фирма Хидро Старт предлагат няколко конкретни насоки за ваше улеснение при смяна на радиаторите:

  • поставете новите отоплителни тела в непосредствена близост до прозорците – ако в стаята има няколко прозореца, това е чудесна възможност да създадете една приятна и топла атмосфера, като под всеки има разположен радиатор. Топлият въздух ще възпрепятства навлизането на студен от прозореца и така стаята винаги ще бъде уютна;
  • не бива да има мебели или текстил около радиатора – това е задължително условие той да работи правилно и да отоплява по най-добрия начин. Забравете за дългите и тежки завеси както и за различни шкафове и дивани, сложени точно до ребрата на отоплителния уред;
  • на едно място не бива да има прекалено много отоплителни уреди – и специалистите ще ви посъветват да разделите артикулите един от друг на подходящо разстояние при смяната. По този начин много по-ефикасно ще се топлите и въздухът ще се разпредели правилно в пространството.

Отделете достатъчно време да прецените позицията на радиаторите при тяхната смяна, тъй като веднъж инсталирани те ще трябва да се ползват по този начин. Ако прибързате и допуснете грешка, след това ще е трудно тя да бъде поправена и ще се чувствате некомфортно през зимата.

Лесно ли е да определим, какъв модел радиатори да използваме след смяната?

Голяма част от хората не познават добре моделите и марките на този вид техника, тъй като тя не се купува толкова често. След като ви предстои да правите подобна смяна е препоръчително да разговаряте и да се посъветвате с хора, които разбират от характерните отоплителни уреди и ще ви насочат правилно спрямо вашите предпочитания. Основен критерий при избора си остава цената както и дизайнът на новите радиатори.

Както знаете най-устойчиви и здрави са чугунените модели, но те не са така красиви и естетични като алуминиевите. Вземете под внимание препоръките на водопроводчикът, който ще извършва смяната и отделете необходимия бюджет за модел подходяща за вашето семейство. В момента производителите предлагат разнообразни висококачествени изделия с различна мощност.  

Трябва да се отчете и това, каква е квадратурата на помещението което ще отоплявате, тъй като от този параметър основно зависи моделът на новите отоплителни тела. ВиК фирмите занимаващи се с монтаж и смяна на качествени отоплителни тела, ще ви съдействат във всеки етап и в кратък срок ще имате отново топъл и приятен апартамент.