Същност и приложение на боркороните

При някои специфични строително-ремонтни и монтажни дейности се налага използването на специализирани триони, които извършват по-нестандартно рязане. Обичайно повечето варианти, които се предлагат на пазара имат за цел да извършат рязане, което е в права линия, с лека извивка или под определен ъгъл. Но при нужда от направата на отвори ефективни решения е използването на боркорони. Задачата, която имат тези приспособления е именно да направят кръгъл отвор със съответния диаметър, който е изключително прецизен, равномерен и чист. На практика става въпрос за аналог на свредлата, но в по-подобрен вариант.

Какво представляват?

Можете да срещнете понятието боркорона и като кръгов трион. Реално е точно такъв предвид факта, че се касае за продукт, който е изключително ефективен по отношение на това да бъде извършен прецизен разрез в кръгла форма. По своята същност този тип приспособления се състоят от цилиндрично острие и назъбен ръб. Ключовата му роля е с помощта на въртеливо движение да се осигури прецизен и точен разрез, който напълно да покрие вашите приоритети и предпочитания относно това да се подсигури идеално изрязване на желания размер отвор.

За да се извърши коректно рязане е необходимо да се вземат под внимание и наличието на пилотно свредло, което има ключово отношение върху стабилността на триона докато се провежда прореза в материала. На пазара можете да откриете различни варианти, които се характеризират с:

 • Различни размери;
 • Тип на материала, от който е изработена боркороната;
 • Механизми и функции;
 • Гаранция за качество;
 • Спрямо цена и други.

Определящи са онези аспекти, които биха били удовлетворяващи употребата на такъв тип продукти. Действително имате на фокус отличен ресурс, който би бил наистина възможност да се постигне отличен разрез, прецизен и съобразен с нуждите ви. Въпросът е в това да се вземат под внимание всички онези детайли, които са пряко свързани със сигурен подход при извършване на определени действия.

Видово разнообразие

След като изяснихме за какво се използват и каква е всъщност ролята на боркороните предстои да ви запознаем с видово разнообразие, което се предлага на пазара. Основното, по което този тип продукти и съоръжения се различават е именно материала на изработка. По отношение на този принцип можете да се възползвате от:

 • Кръгови триони, които с изработени от въглеродна стомана. Основните им предимства се конкретизират с това, че са изключително сигурни, качествени и издръжливи. Подходящи са за рязане на различни твърди материали като дърво, гипсокартон, пластмаса, алуминий. Не се препоръчват за рязане на абразивни материали;
 • От високоскоростна стомана. Значително по-високо ниво на издръжливост и прецизност ви гарантират този тип продукти. Те са с потенциал за направата на отвори в твърди метали и дървета. Важното тук е да имате предвид, че се касае за приспособления, които много бързо се износват;
 • Биметални. Много издръжливи и сигурни решения предвид качествата на материала, от който са изработени. Много приемлива цена и отлична производителност са характерните аспекти, които се отнасят до този тип режещи решения. Приложими са за рязане на различни материали като дърво, метали, пластмаса и други;
 • Диамантени. Тук се касае за висок клас продукти, които безспорно могат да ви подсигурят перфектен разрез дори в керамика, камък и други елементи с висока твърдост. Прецизни са, но изискват внимание що се отнася до това да се вземе под внимание спецификата на модела;
 • С карбидни накрайници. Подходящи са за рязане на абразивни материали. Това са борокорони, които са изключително сигурни, надеждни и способни да послужат при направата на отвори, които са изработени от стомана, чугун, цимент и други сплави.

Пазара е доста разнообразен по отношение на предложенията за боркорони. Покупката на такъв продукт е важно да бъде съобразен с всички аспекти, които имат отношение към прецизността на разреза.

Приложение

режещи инструменти

Работата с такъв тип продукти наистина е определяща за да можете да си подсигурите баланс, сигурност, ефективност, благоприятни условия за работа. Направата на такива отвори, които имат отношение към осигуряването на оптимална сигурност и ефективност е определящо за това да можете да бъдете абсолютно сигурни в крайния резултат.

Обичайно боркороните намират широко приложение в:

 • Строителството;
 • Мебелното производство;
 • Автомобилостроене;
 • Корабостроене;
 • Машиностроене и много други.

Работата с такива режещи пособия изисква специално отношение и професионален опит. Предвид това, че е има риск от разпръскване на стружки е определящо да се вземат под внимание някои особености, които касая именно безопасността при работа с борокорони. Използването на защитно предпазно облекло както очила и ръкавици е определящо за това да се вземат под внимание дори най-дребните детайли, които имат отношение към елиминирането на травми и инциденти.

Здравето е определящо за това да бъдат предприети ефективни действия, които касаят спецификата на процеса по извършването на равномерни цилиндрични разрези, които са решаващи за положителния краен ефект, който се цели да бъде постигнат.

Подбора на такива специализирани инструменти е определящ за прецизността и качеството на отворите, които искате да направите. Огромно разнообразие и разумни цени можете да намерите в онлайн магазина на Ташев Галвинг.