Съществени причини да изберете алуминиеви панелни радиатори за отопление на дома

Топлината е основния ресурс, който е важно да си осигурим през зимните месеци. За оптимално и качествено отопление на целия дом домакинствата споделят, че като най-ефективни са отоплителните инсталации с радиатори, които се захранват от различни източници – електрически котел, газови и пелетни печки, както и алтернативни модели на дърва. Независимо от това какъв енергиен източник ще се избере е редно да обърнем по-специално внимание на радиаторите. Имайте предвид, че от тях зависят не малко неща като рентабилност, икономичност и високо ниво на топлоотдаване. Сами разбирате, че никак не са за подценяване дори най –дребните детайли и моменти, които касаят доброто, цялостно отпояване на едно жилище.

Избор на материал за радиатори

Спецификата на отоплението е в това, че се използват главно няколко вида метални радиатори, които са с добри показатели при функционирането им. Чугун, стомана, алуминий – към кой от материалите бихте се обърнали вие за да отоплявате дома си? доста труден въпрос, но за ваше улеснение ще изложим главните фокусни точки, които са определящи при подбора на материала, от който са изработени радиаторите.

 • Чугунените радиатори са с лек привкус на ретро, демоде решение. ако преди десетилетия те са били един от сносните модели, здрави и качествени то днес все по-рядко потребителите ги избират заради не толкова естетичния им вид. Така, че ако ви трябва не що по-модерно директно можете да ги подминете;
 • Стоманени радиатори. Тук нещата са аналогични. Ще добавим същото така и момента на свойството корозиране. Искаме или не в даден модел четала започва да се лющи под влиянието на водата, която циркулира в тях. Така, че и този вариант се оказва не добър и приложим към съвременните условия;
 • Алуминий- ето тук вече можем да споделим своите добри наблюдения, защото в крайна сметка се оказва, че алуминиевите радиатори тип панел и глидери буквално са превзели пазара и то с пълно основание.

Положителните качества на алуминиевите панелни радиатори

радиатори

Набързо ще изложим най-главните приоритети на алуминиевите радиатори като ще подчертаем, че това са само малка част от нещата, които ги правят толкова предпочитани за монтаж във все повече домакинства:

 • Естетични и креативни като външен вид;
 • Адаптивни и невероятно дискретни;
 • Леки като конструкция;
 • Лесни за манипулиране и постигане на желана форма и размер;
 • Могат да се произвеждат в индивидуални габарити в зависимост от това дали ще се монтират в бани, тоалетни, спални, дневни или други пространства;
 • Не корозират;
 • Имат много висок коефициент на топлопроводимост, респективно топлоотдаване;
 • Дългогодишни са като решения за отоплителни инсталации и т.нат.

Със сигурност не сте съмнявали в това, че с избора за монтаж на алуминиеви и панелни радиатори ще постигнете висока ефективност и икономичност при отопляването на дома си. това, че са многократно по-леки от чугунените и стоманените модели, много по-елегантни и малки като размери е повод дори да решите сами да се заемете с техния монтаж. Ако сте наясно с технологията то да, имате шанса да си спестите малко пари и разходи. Но ако тепърва ще разучавате нещата е най-добре да наемете професионалисти. За да имате възможността на 100 % да се сдобиете с възможността за ефективно експлоатиране на отоплителната система е от значение да се подходи отговорно. Наемането на екип, квалифициран в монтирането на  алуминиеви панелни радиатори или глидери ще ви спести не малко време, нерви и усилия.

Ако главните ви приоритети са насочени към намаляване на разходите за отопление през зимата то алуминиевите радиатори са рентабилен и икономичен вариант, с който още през първия сезон на функциониране ще осетите осезаемите разлики. Монтажа също е определящ. Задължително е да е качествен за да се намали загуба на топлина и да се гарантира бърза възвръщаемост на инвестицията.