Защо в домакинството трябва да разполагаме с качествена чугунена плоча?

Хората, които обичат домашно приготвената храна, притежават различни съдове, в които да я приготвят. Хубаво е, да си осигурите качествено изработени изделия, които имат и допълнителни плюсове като модерните чугунени плочи. Тези съдове са специално разработени, за да готвите като професионален готвач и да поднасяте ястия направо от котлона. Практичното плато е специфично и би могло да се използва не само в домашни условия, но също така на вилата или на къмпинг. Ако имате желание да инвестирате нашият съвет е да изберете добър сайт, от който да направите своята поръчка. Разгледайте предложенията на https://hosse-kitchen.bg/chugunena-plocha и научете повече за това, как да използвате подобно изделие.

Какви специалитети можем да приготвим на чугунена плоча?

Тези специфични изделия са подходящи, ако смятате да готвите нещо на изключително висока температура. В обикновен тиган едва ли можете да приготвите пържоли по толкова добър начин, както върху чугунената плоча, казват от Hosse. Точно поради тези причини тя може да се използва върху котлон и върху открит огън като скара. Лесно ще направите домашни бургери, благодарение на този функционален съд.

Освен месото ви препоръчваме да гриловате и зеленчуците, които стават невероятно вкусни и крехки, защото високата температура позволява соковете да се запазят в тях и в същото време да имате една апетитна запечена коричка. Някой от моделите разполагат със специални улеи, от които да се оттича мазнината и така да се храните още по-здравословно. Със сигурност ще използвате често новата чугунена плоча, за да поднасяте на своите близки различни сачове, стекове, гриловани зеленчуци и други вкусотии.

Кои са новите дизайни, които се предлагат в търговската мрежа?

Преди да инвестирате в чугунена плоча от Hosse ви препоръчват да научите малко подробности за актуалните модели. Благодарение на тази информация ще изберете дизайн и функционалности, които отговарят на вашите критерии:

грил плоча
  • голяма плоча 25х44см – класически дизайн с оребрение, което ще придаде на храната красиви ивици. Съдът е достатъчно голям, за да приготвите специалитети за повече хора. Топлината се разпределя равномерно и може да го поставите както върху котлон, така и на открит огън;
  • правоъгълно плато 21х31см – функционално плато с гладка повърхност, проектирано за готвене върху всички видове котлони без изключение. Почистването е невероятно лесно, като може да ползвате и съдомиялна;
  • чиния за печене – прекрасен практичен съд с елипсовидна форма и улей за оттичане на мазнината. След като храната е готова може да я поднесете директно на масата направо от съда, в който е била готвена. Бъдете като професионалните готвачи с този вид качествени изделия;
  • кръгла чугунена плоча с дръжки – красива кръгла плоча, в която може да правите най-различни вкусни рецепти. Наличието на дръжки от двете страни ви позволява лесно да я транспортирате от котлона до масата.

Важно е да изберете модел, който е подходящ за количеството храна, което обикновено приготвяте. Ако се спрете на дизайн, който отговаря на изискванията ви със сигурност ще използвате съда много по-често и ще се наслаждавате на здравословна и вкусна храна всеки ден.

Защо чугунените съдове продължават да бъдат толкова популярни?

Те са добре познати на хората от стотици години. Толкова са здрави, качествени и практични, че се предават от поколение на поколение. Модерните чугунени съдове предлагат още повече удобства от тези в миналото, защото са надградили техните положителни характеристики. Тези с емайл позволяват да поставяте вътре дори киселинни храни без никакъв проблем, да ги миете спокойно в съдомиялна и да се наслаждавате на качеството им дълги години. Има смисъл да направите подобна инвестиция днес и да си подарите нещо толкова удобно и здраво.

Това е материал който изключително добре разпределя топлината и тя се задържа в него по-дълго време което го прави и икономичен от гледна точка на тока който използвате. Професионалните готвач използват именно чугунени плочи, защото са доказани своите перфектни характеристики.