Какво вино да изберем за летните месеци

Любителите на виното много добре знаят, че белите сортове подхождат на по-леки храни и се свързват с летните месеци, а червените със зимните и по-пикантни ястия. Ако добре познавате това производство ще знаете, че между тези два вида се намира невероятното Розе. Въпреки че това вино е по средата между белите и червените то става все по-популярно и избирано от потребителите. В България също ще намерите прекрасни примери които да дегустирате с удоволствие. Препоръчваме ви да изберете онлайн от Villagrivitsa.bg, защото специалистите са се постарали да ви предложат прекрасна напитка с много добри характеристики и дори международни награди.

Какво трябва да знаем за Розето

Грешно е схващането, че това вино е избелено червено или пък смесица между бяло и червено. Технологията на производство на Розето е обвързана с червените сортове, които обаче не се оставят да го оцветят изцяло. То се произвежда по-скоро като бялото. Когато ферментира ципата започва да отделя танини, които оцветяват виното в червено. При Розето тази част от гроздето се отстранява в по-ранен  етап и така то придобива нежния си розов цвят. Какви са характеристиките на тази напитка:

вино

  • Може да срещнете различни видове – в зависимост от технологията на производство те могат да бъдат бледи, бледорозови, наситено розови и тъмни. Цветът се е превърнал в една от най-важните характеристики на вината Розе;
  • Вкусът е важен – в качествената напитка предлагана от Villagrivitsa.bg ще забележите цвят на цъфнала праскова. Щом отпиете ви очаква аромата на ягода, бяла череша и дюля. Прекрасен плодов и сочен вкус със сладки нотки на послевкус;
  • С кои храни се комбинира Розето – това леко и балансирано вино е най-подходящо да бъде сервирано със салати, сирена, мезета или десерти. С тези храни най-добре ще усетите качествата на напитката;
  • За кой сезон е характерно – определено топлите месеци и лятото са най-подходящи, за да го консумирате. Дори и самостоятелно то ще ви направи силно впечатление.

Препоръчваме ви да дегустирате тази деликатна напитка която не би ви оставила равнодушни. Оттук нататък ще имате любимо вино и за лятото.

Да изберем ли онлайн покупката

Потребителите свикнаха да поръчват храни и напитки онлайн, защото така не губят време да обикалят магазините и в много кратък срок получават избраното. Освен това благодарение на модерните технологии може да разгледаме различни бутикови изби, които са например в друг регион на страната. Това е най-лесният начин да се насладим на качествени напитки които иначе не бихме намерили. Цените са изключително приемливи и всеки ще може да дегустира предпочетеното Розе.