Как се избира акумулатор за кола

Над 40 % от водачите споделят, че изчакват старата им батерия тотално да се скапе преди да стартират търсене на нови акумулатори за кола. А това не е правилно тъй като със сигурност това няма да се отрази добре на автомобила ви. Само за сведение ще споделим, че акумулаторите даващи дефекти и в края на своя жизнен цикъл са причината колата ви да харчи повече гориво. А щом това се отразява на финансовата ви стабилност то е повече от показателно, че имате нужда от нова авто батерия. Следва да ви запознаем с някои основни неща, които касаят правилния подбор на акумулатор.

Ръководство за начинаещи

По-опитните водачи с дългогодишен стаж са наясно как да процедират в случай, че се наложи да купуват нов акумулатор. Но ако имате шофьорска книжка от скоро то определено няма да сте навътре в нещата и е добре да се запознаете с някои от тънкостите при покупка на акумулатор, който би бил удачен вариант за вашите потребности. В случая не са излишни няколко съвета, които биха били удачен вариант за това да се справите с откриването на добра авто батерия, която да е съпоставима с техническите особености на вашата кола.

акумулатор

Ето на какво да обърнете внимание в случай, че е настъпил момента, в който трябва да вземете решение за покупка на нов акумулатор:

  • Първоначален анализ на пазарните предложения

Ще се изненадате какъв океан от марки, модели, цени на акумулатори се предлагат в търговската мрежа. Но това е провокирано от факта, че превозните средства са с различни технически особености, което изисква да се възползвате от такива автомобилни батерии, които са най-близки до потребностите на колата ви;

  • Година на производство

Колкото и да не ви се вярва акумулаторите също имат гаранционен срок. Не купувайте акумулатор, който е произведен преди 3-4 години и е отлежавал в някой склад. Това автоматично означава, че това е продукт с кратък живот;

  • Избирайте коректни търговци

Възползвайте се от мнението на други клиенти и не забравяйте да се информирате за предоставяне на възможност за профилактика на акумулатора както и гаранционния му срок;

  • Търсете акумулатор, който е предназначен за вашия автомобил. Повечето търговци само по марка, модел и година на производство могат да предоставят компетентна информация за това кой от моделите би бил подходящ за вашето превозно средство.

Разнообразие от водещи марки, изгодни цени и висококачествени продукти се предлагат от онлайн магазин ДиКар. Ако имате въпроси относно избора на навия си акумулатор то можете да се доверите на професионалните консултанти.