За децата с любов и какви мебели да изберем за тяхната стая?

Редно е да обзаведем дома си по красив и практичен начин. Редно е да вложим всичко от себе си в това начинание, за да сме сигурни, че ще постигнем добри резултати. А още по-добре е да си наемем и интериорен дизайнер, който обаче би могъл да ни струва скъпо… Но пък на финала ще се сдобием с мечтаното жилище, което до този момент сме виждали само по списанията. Ние смятаме, че всеки ценител на естетиката заслужава да обитава имот, в който да намира топлина, уют и красота винаги, когато се намира там. Ако имате и семейство, то нуждата от красиво мебелирано жилище се удвоява, та дори става и тройна. Всяка стая трябва да бъде обзаведена според последните модни тенденции при интериора, но дори и да не им робуваме сляпо, то поне трябва лично на нас да ни харесва какво виждаме в дома си!

Детска стая "City 5002"
модерна детска стая

Детската стая. Някои ще кажат, че няма по-важно помещение от това, което детето ни обитава. То трябва да излъчва свежест, да е закачливо и комфортно. В него малчуганът трябва да намира спокойствие и топлина, за да има желание да прекарва време в стаята си. Дали престоят му ще е свързан с игра или учене, гледане на телевизия или време, прекарано с приятели – не е от особено значение… По-важното е детската стая да има безупречен вид, за да изпълнява и предназначението си както трябва.

Сега ще се запитате къде да намерите най-добрите мебели за детски стаи, а днес ние ще Ви дадем отговор на този въпрос. Но първо искаме да наблегнем на това колко наистина е важно да обособите правилното помещение за детска стая. То не бива да е малко, нито пък прекалено просторно. Ако например имате в дома си четири стаи, определете за детска онази със средни размери. Но пък ако имате 2 или повече деца, то тогава нещата стоят по малко по-различен начин…

И така, нека сега отново се върнем на моделите обзавеждане за детски стаи, за които ни предстои да поговорим по-нататък. Тук искаме да вметнем, че пазарът днес е изключително разнообразен, което прави и избора на подобен вид мебели доста сложен. Особено когато става дума за детето ни! Няма родител, който да не иска най-доброто за него, затова и често се лутаме месеци наред, преди да закупим обзавеждане за детската стая… Бъдете спокойни, защото това е съвсем нормално.

Заложете на практичността. Най-малките имат нужда от много пространство, за да могат да играят на воля. Не е добра идея да претрупвате стаята им с излишна мебелировка. Ако ние възрастните сме склонни да обзаведем спалнята си по оптимален начин, побирайки в нея колкото се може повече интериорни елементи, то при малките съкровища нещата седят по различен начин. Те имат нужда от пространство!! Затова ако например имате две деца, купете легла, които да са едно върху друго. Така в стаята ще има максимално много свободно място, което малките да използват за игра. Това е много важно при обзавеждането на детската стая. Спазвайте това правило и всичко ще е наред. Ако все пак малчуганът е вече в училищна възраст, ще Ви се наложи да добавите към наличните мебели и бюро със стол, на което той да учи ежедневно. Общо взето, е редно да се съобразите основно с възрастта на детето Ви. Тя ще е Вашата отправна точка, когато трябва да изберете визия за детската стая, така че придържайте към това и няма да сгрешите. А можете директно да питате и детето си за какви мебели си мечтае. Дали не иска към тях да има елемент, напомнящ за любимия му герой? Или пък нещо друго…

Много държим да Ви препоръчаме магазин Leni Style, в който събрани уникални интериорни решения не само за детска стая, ами и за всички останали помещения в дома Ви. Разгледайте го още сега и бъдете щастливи в дома си!