Каква е ролята на аксесоарите за барбекю

Вероятно смятате, че с покупката на барбекю сте изпълнили мисията за оборудване на кътчето в градината, което ще бъде използвано през топлите дни з да се приготви вкусна скара. Избора на барбекю е сериозно изпитание, през което вероятно сте минали и вие, но едва когато стартирате неговото експлодиране ще установите, че има някои помощни инструменти, които ви липсват. Днес ще си говорим за аксесоари за барбекюта, чиято роля е ключова за предоставянето на удобство, комфорт и оптимално вкусно и бързо приготвена храна. Каква е ролята на аксесоарите за барбекю и защо не бива да ги подценявате – ето, че има смисъл от това да ви запознаем с тези важни отговори, които касаят използването на грил, скара или барбекю на открито.

Кои са познатите аксесоари за барбекю, които са ви нужни

Както при готвенето на котлон и тук при барбекю зоната се нуждаете от помощници, с които да бъде свършена качествено поетата задача. Ако пържите картофи или пък приготвяте супа на котлона то очевидно се нуждаете от подходящ съд както и прибор за разбъркване и сервиране на храната. Точно такъв тип аксесоари са ви нужни и з използването на барбекю. Преди да ви ги представим ще споделим с вас защо ви трябват такива артикули.

Често при готвене се случва така, че заради невнимание изгарям кожата на ръцете си. Реално причините за това се крият именно в недоброто оборудване на готварската ни зона. Изумително е, че отваряме чекмеджето с прибори и взимаме предпазна ръкавица и черпак с дълга дръжка – всъщност така минимализираме риска от това да се изгорим докато готви. Така, че имаме нужда от ползването на аксесоари за барбекю, защото:

прибори
  • Обезопасяваме ръцете си за да можем да поставим, обърнем храната или да я сервираме в чиния;
  • Спестяваме време при действие, свързано с готвенето;
  • Правим нещата като професионални готвачи;
  • Много по-удобно е да се използват аксесоари, които да ни помагат при готвене.

Причини за употреба на аксесоари за барбекю има много. Ако се замислите ще установите, че действително няма как да направите каквото и да било без да имате под ръка някои от следните видове аксесоари, които са типични за барбекютата:

  • Запалка за барбекю на дървени въглища или газ

Това, което прави впечатление при този тип запалки е това, че те са с удължен накрайник, а това е превенция срещу изгаряне на ръцете ви. Често при палене на барбекю хората използват стандартен кибрит и болката от изгарянето, което си причиняват се оказва наистина сериозна, а не е изключена и лекарска намеса;

  • Скара за определен вид храни

Когато се използва барбекюто за печене на месо, риба или зеленчуци е препоръчително да използвате специални двойни скари. Тяхната роля е изключително важна, тъй като ни гарантира, че можем да обърнем храната без тя да се разпадне или да се залепи за решетката на барбекюто. Много удобно и евтино решение, което ще осъзнаете, че ще използвате винаги, когато ползвате барбекю зоната;

  • Щипки за обръщане на храна

Тук има изключително многообразие от видове. Някои приличат на голяма вилица, а други като щипки, но те винаги се предлагат като прибори за грил или скара, които се отличават с дългите си дръжки и съответната форма в другия край, която ще ви помогне да боравите бързо и лесно с храната, която е поставена на скарата за печене;

  • Термоустойчива ръкавица

Ако си мислите, че е прекалено използването на такъв аксесоар за барбекю то навярно не сте имали удоволствието да се изгорите на пламтящата нагорещена скара. За да намалите риска от изгаряния не подценявайте ролята на този дребен, но с изключителна важност аксесоар, защото наистина се оказва свръх полезен.

Удоволствието при използване на барбекюто ще бъде още по-голямо, а ко проявите отговорност и си изберете допълнителни помощници и аксесоари за лесно боравене и готвене.