Градинския чадър – кой е правилния избор

Външното обзавеждане както и вътрешното подлежи на подмяна. И докато при интериора сякаш имам повече познания спрямо това да осигурим максимален комфорт и уют то не така подготвени се оказваме, когато избираме градински чадър например. Осъзнаваме, че имаме нужда от този екстериорен аксесоар, но идея си нямаме как да изберем модела, който би подхождал на двора и градината ни. За да ви улесним днес ще представим някои интересни насоки, с които ще можете да контролирате слънчевата светлина в двора.

Покупка на слънчобран – как да се справим качествено

Явно и при покупката на чадър качеството на аксесоара не е за подценяване. Креативността на производителите далеч не спира само до това да се осигури естетичен вид на съоръжението за защита от слънце. Има и някои съществени елементи, които също имат отношение към това да се гарантира ефективност от опазването от ултравиолетовите слънчеви лъчи.

чадъри

За да сте сигурни, че няма да допуснете грешки ето ви съвети за това как да се справите напълно успешно с тази така важна мисия:

  • Определете големината на шатрата, така че да покрие оптимална площ;
  • Изберете начин на окачване – странично (висящ чадър) или с централно рамо;
  • Съобразете се с начина на застопоряване на пода – трайно поставяне или чрез закрепване с тротоарни плочки, контейнер от ПВЦ напълнен с вода;
  • Материал за носещата ос и рамената – тук се препоръчва да изберете метал, който е неръждаем или пък дървесина, която е здрава и износоустойчива;
  • Ултравиолетовата защита на покривалото е ключов елемент, който ще осигури безопасността ви докато сте под чадъра.

Тези са съществените елементи, които са характерни при подбора на градински чадър. Аксесоара е от важните, към които е необходимо да проявите безкомпромисност и точно поради това е редно да се фокусирате върху приоритетите, които ще допринесат за вашето удобство и приятни сенчести мигове в двора, на балкона или всяко друго слънчево място.