Защо да използвате качествен шампоан за коса?

Косата не е само естетичен елемент от нашето тяло, който винаги държим да изглежда красиво в поддържана прическа. Оказва се, че има заболявания, които реално се отразяват върху състоянието на скалпа и косата и това води до сериозни проблеми, изразяващи се в косопад, себорея, пърхот и други. Защо е важно да се грижите за косата и какви са обичайните заболявания, които са характерни за тази част от тялото ни? отговорите предстои да разкрием в следващите редове като идеята е да осъзнаете необходимостта от прилагането на висококачествена козметика.

Влияе ли начина ни на живот на здравето на косата?

Безспорно дали приемаме достатъчно течности, типа на храната, с която се храним и дори честото излагане на слънце оказват съществено отражение върху състоянието на косата. Ако забележите, че косъма е чуплив и му липсва жизненост то определено се касае за по-дълбок здравословен проблем, на който трябва да обърнете внимание.

Често причините за проблеми с косата се дължат на:

 • Нездравословно и небалансирано хранене;
 • Липса на важни витамини и минерали, необходими на редица органи да функционират правилно;
 • Здравословен проблем от типа на диабет, сърдечно-съдово заболяване е други;
 • Стрес, напрежение и т.нат.

Всичко това дава сериозно отражение върху здравето на косата и се налага да бъдат предприети съответните мерки, които да подпомогнат връщането на жизнеността ѝ. Овен до тук изложеното може да се окаже, че проблемите, които имате с косата се дължат и на неподходящата козметика за коса, която използвате. Както кожата така и косата страдат от липса на правилна грижа и това безспорно се отразява на жизнеността, вида, гъвкавостта ѝ.

Козметика за здрава и силна коса

https://aptekifenix.bg/kozmetika-grizha-za-kosata/shampoani-revalid

Много от продуктите в масовите търговски обекти не се характеризират с кой знае какви впечатляващи качества. По отношение на това да осигурите здраве и сила на косата и скалпа е необходимо да се съсредоточите върху медицинската козметика, която се отличава по това, че е изключително качествена и подпомага оздравителните процеси при наличие на проблеми като:

 • Прекомерно омазняване на скалпа;
 • Сухи и чупливи краища;
 • Себорея;
 • Пърхот;
 • Гъбични инфекции и други.

Необходимостта от продукт, който не само да се грижи за отличната хигиена на косата, но и да подобри състоянието на космените фоликули е причина да се възползвате от продуктите от серията Ревалид. Бранда е популярен и добре познат на клиентите, които държат на здравата и красива коса. Предвид това, че и косата старее, страда от различни заболявания и е подложена на различни видове климатични повреди идва да покаже, че не е без значение какъв вид шампоан ще приложите за да бъде постигнат положителен резултат.

Имайте предвид, че дори от третирането с подходящ шампоан зависи и това дали косата щ расте по-бързо, дали ще изглежда жизнена и красива. Именно поради това е приоритетно да се инвестира в добра козметична серия продукти, които да отговорят на потребностите на скалпа и косата ви.

Видово разнообразие при шампоаните Ревалид

Грижа на много високо ниво, висока ефективност при отстраняване на замърсяванията и значително подобряване състоянието на косата ще си гарантирате с козметичната серия шампоани Ревалид. На база редица научни изследвания, които провеждат дерматолозите от швейцарската компания е важно да споделим, че се касае за богато разнообразие от решения, които са насочени към подобряване функцията на космените фоликули и от там силата и жизнеността на косата.

Особено внимание и интерес се наблюдава при шампионите:

 • NTI HAIR LOSS MEN енергизиращ шампоан против косопад за мъже;
 • ANTI-AGING шампоан;
 • ANTI-DANDRUFF шампоан против пърхот;
 • Универсален, подходящ за всеки тип коса;
 • HAIR LOSS стимулиращ растежа на косата и други.

Ефективната медицинска грижа, подходяща за ежедневна хигиена представят от Ревалид. За добро самочувствие, здрава и красива коса не подценявате какъв вид шампоан ще използвате.