Поставяне на ботокс – необходимост или суета?

Все повече дами залагат на ботокс варна. Желанието да забавят процесите на стареене и да останат млади и красиви за по-дълго време ги кара да се подлагат на какви ли не разкрасителни процедури, като инжектирането на ботулинов токсин е сред нехирургическите интервенции, даващи отлични резултати. С негова помощ се възвръща високото самочувствие и се постига свеж вид на лицето – нещо, което стандартните козметични продукти не могат да осигурят.

Кога поставянето на ботокс във Варна е наложително

Съвсем не е задължително да се постави ботокс на късна възраст. Можем да се подложим на тази процедура във Варна и когато все още не сме достигнали 35 години – възраст, която често се оказва преломната точка във визията на повечето дами. Ботулиновият токсин е вещество, което предотвратява предаването на нервния импулс към мускулите, а това на свой ред редуцира появата на  мимически бръчки и такива в резултат на напредналата възраст.

Ако се питате кога е подходящият момент да си сложите ботокс във Варна, запомнете, че той е различен за всяка жена. Някои представителки на нежния пол решават да си го инжектират още преди да навършат 30 години, докато други предпочитат да изчакат по-зряла възраст, че да се заемат с процедури за подмладяване.

Специалистите от Варна съветват да се замислите за поставянето на ботулинов токсин, когато вече са налице видими бръчки в зоната около устата, между веждите, встрани от очите (пачи крак), на челото и в други зони около лицето.

Колко често трябва да се инжектира

Това е един доста често задаван въпрос, който е свързан и с финанси. Инжектирането на ботокс във Варна може да се случва един път или два пъти годишно, като този времеви диапазон зависи изцяло от индивидуалните потребности на пациента. Темповете с които кожата се отпуска и образува бръчки са различни при различните жени, което определя персоналния подход като предпочитана практика.

Болезнена ли е процедурата

Поставянето на ботулинов токсин не се свързва със силно изразени неприятни усещания. Преди да се инжектира, специалистът обезболява мястото локално и едва след това пристъпва към извършването на процедурата. Самата тя трае около 15 минути, в които се обработват проблемните зони. Ефектът е мигновен, а трайността му варира според типа на кожата.

На какво се дължи появата на бръчки

Появата на първите фини линии може да смути сериозно жената. След прехвърлянето на 25 години процесите на стареене започват, а ние трябва да започнем да полагаме специални грижи като нанасянето на качествена козметика и др. Освен това, добре да направим следното:

  • по-малко стрес, повече положителни емоции – няма спор, че стресът и негативните преживявания имат пряко влияние върху външния ни вид. Когато те станат хронични, шансът да се сдобием с бръчки е наистина голям. Специалистите от Варна съветват не само да си сложим ботокс, за да си върнем красотата, но и да си осигурим спокойно ежедневие;
  • осигуряване на пълноценен сън – не се ли наспиваме, няма и да изглеждаме добре. Ако спим по 8 часа всяка вечер, ще се будим освежени и красиви, а появата на бръчки ще се забави във времето;
  • прекратяване на тютюнопушенето – цигарите са враг номер едно на хубавата и млада кожа. Тютюнът може да ни състари видимо, като колкото по-скоро преустановим употребата му, толкова по-късно ще ни се наложи да си инжектираме ботокс във Варна;
  • добра хидратация на кожата – когато тя е добре хидратирана, тя ще изглежда здрава и красива. Използването на качествени козметични продукти е задължително, които е добре да бъдат на доказали се марки в нишата.

Слагането на ботокс във Варна е сравнително достъпна процедура, която много дами днес могат да си позволят. Тя се извършва за много кратко време, безболезнена е и приемлива като цена. Не само жените, но и мъжете решават да си инжектират ботулинов токсин, когато обстоятелствата го налагат.