Три правила за обзавеждане на тийнейджърска стая

Няколко са основните акценти, които е решаващо да се вземат предвид, когато родителите са изправени пред решение за избор на нови мебели за стаята на техния тийнейджър. Тъй като самата възраст  е доста динамична от гледна точка не непостоянство, смяна на настроенията и други неволи е препоръчително да се  водите от интериорните съвети на специалисти, които наистина могат да се окажат достатъчно ефективни при избор на правилно решение.

Съобразете се с новостите в мебелния сектор

Както при кухненското обзавеждане така и при проектирането на мебели за тийнейджъри производителите се съобразяват с технологиите и потребностите на обичайните потребители на изделията. Тук за повече комфорт и функционалност се предвиждат:

тийн стая
  • Легла с подматрак или чекмеджета;
  • Мебели с плавно затварящи се механизми;
  • Динамични бюра, които са удобни за използване както за подготовка на уроците така и за всякакви тийнейджърски компютърни игри;
  • Използване на еко материали, гарантиращи безопасност и здравословна среда.

Избор на тинейдърски мебели според интересите на младежите

Обзавеждане на тинейджърски стаи според пола и интересите на децата са от водещите важни акценти, с които е желателно да се съобразите. Така младежите ще се чувстват в свои води и няма да се налага да се изнервят само защото сте подбрали мебели с неподходящ за тях цвят и композирани на неудобно за тях модули. Производителите са доста отговорни в това отношение и наистина могат да предоставят такива мебели за тинейджърската стая, които напълно да отговарят на нуждите и влеченията на децата.

Дълготрайни и здрави мебели

Във всяка една възраст децата са доста невнимателни. Ако си мислите, че с израстването им те ще пазят повече, то сте в огромна грешка. Наранявания, отлепяне на лайсни, счупване на дръжки, механизми и други вероятно са част и от вашите тревоги за подбора на правилното обзавеждане. Наистина при покупка на тинейджърско обзавеждане е правилно да се вземат предвид не само конкретния избор на производител, но също така вид на вложените материали, устойчивост, издръжливост на натоварване и т.нат.