Важно ли е какъв вид матрак ще изберем за спалнята

Ако матракът, който използвате е вече на 5-6 години, трябва да се замислите за неговата подмяна. Сънят е много важен за това да бъдем здрави и в кондиция, а ако нещо го нарушава непременно трябва да вземем бързи мерки. В началото може да се събуждате недоспали и изнервени и да не разберете, че проблемът е от неудобството по време на сън. Тези продукти се износват и характеристиките им се влошават с напредване на времето. Ето защо всеки трябва да помисли за нов модел, който може да поръча и през интернет https://www.venus.bg/матраци-и-възглавници. Разнообразието на варианти е огромно, а какво ще предпочетете зависи от различни фактори.

Разликите между еднолицевите и двулицевите модели

Дори да сте купували подобен продукт отдавна знаете, че съвременните матраци се делят на еднолицеви и двулицеви. И двата вида имат своите положителни страни. В какъв ще изберете да инвестирате зависи от сумата, с която разполагате и очакванията ви към артикула. Еднолицевите са по достъпни като цена, могат да се използват само от едната си страна, но пък за сметка на това притежават рамка, с която да ги инсталирате. Двулицевите са по-висок клас с голям срок на експлоатация, по-скъпи и могат да се използват от всичките си страни.

Тук трябва да обърнете внимание и какъв вид е вашето легло, защото то също подсказва модела на матрака, който ще му подхожда. Подобен артикул трябва да се избира наистина внимателно, защото пълнежът му осигурява добър сън, спрямо личните ни изисквания. Размерът трябва да бъде абсолютно точно с леглото. Venus.bg предлага да научим повече за един качествен и комфортен модел. Двулицев матрак Flex Fit:

матрак

  • двулицев модел „Flex Fit“ е с ядро от пяна с еластични свойства и Body Care пяна, които ще Ви осигурят  удобство за една качествена почивка;
  • „Flex Fit“ е снабден с технологията двустранно усещане: едната му страна е по-мека, а другата по-твърда. При него е използван ефектът на въздушната възглавница, за оптимизиране на въздушния поток във всички профили;
  • моделът е със специални канали, осигуряващи проветрение и разпределяне на напрежението;
  • обвит е във вътрешен (полиестерно трико) и външен калъф.

Сложно изработен продукт от високия клас, който ви гарантира дълги години спокоен и здравословен сън.

Как да се грижим правилно за матрака

След като поръчаме модел онлайн и го инсталираме на леглото, трябва да сме наясно какви грижи е нужно да полагаме. Специалистите препоръчват редовното проветрение и почистване с прахосмукачка, за да не се натрупат прах и акари. Сменяйте бельото редовно и през няколко месеца завъртайте матрака в друга посока, за да се износва равномерно. Ако го пазите и се грижите за него, ще ви служи безпроблемно дълги години.