Как да планирате външното осветление на верандата и двора

Светлината която ни заобикаля, трябва да бъде добре подбрана както вътре в жилището, така и на двора, алеята и верандата. Погрижете се да си осигурите качествено и практично външно осветление, което е важно за комфорта през късните часове от денонощието. Сигурно ви се е случвало да вървите към жилището си в мрака и да се чудите, къде са ви ключовете и как ще отворите входната врата. Днес ще насочим вниманието ви към това, как да откриете правилните лампи, които да монтирате в двора, така че  пространството около дома ви да бъде  обгърнато от достатъчно светлина. Онлайн може да разгледате актуалните предложения в сайта на Atg.bg.

Какво е важно да знаем когато търсим външно осветление

Различните лампи имат определени характеристики, които е добре да познаваме, за да направим най-добрия избор. Нормално е да има разлика между лампите за интериора и тези за екстериора. Условията в които ще се използват са доста различни, а това предопределя и функционалностите им:

лампа

  • трябва да са устойчиви на влага – символът IP, който ще откриете като обозначение върху различните външни осветителни тела, гарантира тяхната херметичност. От друга страна кодът IK е определящ за устойчивостта на механични повреди. Запознайте се с показателите преди покупката и намерете добър специалист, който да ги монтира;
  • външното осветление трябва да е достатъчно практично – ще откриете лампи за екстериора с различен дизайн, форма и цвят. Те могат да бъдат снабдени и с датчик за движение, което е много удобно за тази зона от жилището. Инвестирайте в качествени и функционални модели;
  • енергоспестяващи – LED лампите за външно осветление станаха изключително популярни, защото са икономични и предлагат лесна употреба. Технология, която използва енергията на слънцето освен всичко останало е и природосъобразна;
  • разнообразието от модели – в сайта на Atg.bg ви очакват различни продукти за външно осветление, които могат да бъдат инсталирани във всяка зона от градината, на терасата или алеята. Поръчайте модели подходящи за конкретното място.

Правилно подбраните източници на светлина ви дава спокойствие и безопасност, когато се движите около къщата или си почивате на верандата в късните часове.

Защо да изберем соларните лампи

Тези модели са изключително комбинативни и ви позволяват да ги поставите почти навсякъде. Те са икономични и не се нуждаят от електроенергия, за да светят. Могат да бъдат оборудвани със сензори за движение, а температурата навън почти не им влияе, защото диапазонът в който работят е доста голям. Соларното осветление е разнообразно и всеки потребител ще открие дизайна, който му допада най-много. Външното осветление има и достатъчно висока защита, така че безпроблемно ще оформите красив и елегантен екстериор.