Защо не трябва да се пренебрегва избора на мивка за кухня

Бихте ли споделили твърдението, че кухненската мивка е сред най-пренебрегваните елементи от оборудването на тази зона? Изключително неприоритетно е за някои домакинства да избират мивка. Те залагат основно на това уредите да са последен технологичен писък, а мебелите да са с изтънчен и моден дизайн. Определящо е това, че за да привлича вниманието ни кухнята следва да е истински ефектна, но пък да не забравяме, че това е работна зона, в която създаваме не малко свои кулинарни шедьоври, което налага да се ползва и мивката като място за измиване на продукти  и съдове. Ето я причината при подновяване на кухнята и уредите в нея да обърнете достатъчно внимание и на мивките, защото тяхната роля е не по-малко съществена от всички останали компоненти тук.

Три въпроса, които ще ви насочат към правилната мивка

Със сигурност има доста неизвестни по отношение на покупката на мивка за новичката кухня, но определено важните въпроси, на които трябва да отговорите са точно три. Мивки за кухни се предлагат в различни вариации, което би могло да ви затрудни, но пък тези въпроси и конкретните отговори ще дадат правилните насоки за да откриете вашето правилно и разумно решение:

  1. Какъв размер мивка ни е нужна?
мивки за кухня

Пропорциите на елементите в кухнята съобразно интериорните съвети е редно да са такива, че да няма нито твърде големи елементи, нито пък минималистични. В зависимост от това с какво пространство разполагате за оформяне на самостоятелна кухня или кухненски бокс е определящо да се избере точния размер мивка;

  • Кой е най-подходящия материал?

Натоварването на мивката, използването на горещи течности, съдове, както и замърсители като мазнини, остатъци от плодове, зеленчуци и месо са в основата на това да заложите на устойчив материал. Едни от най-препоръчваните са алпака, полимерни мивки за кухня, гранит и т.нат.;

  • Колко да инвестираме?

Цената е решаваща, защото ако се търси максимално качествено решение то е важно да не се щадят средства за кухненска мивка. Средната цена на добрите и функционални варианти в зависимост от размера и материала, от който са изработени варира от 80 до около 250-300 лв, сума напълно достъпна за домакинствата.

Изборът на мивка за кухнята е важно да следва индивидуалните ни критерии, дизайн, форма, размер.