Кои размери детски легла се считат за стандартни

Мебелите за деца по принцип са по-минималистични като габарити. Това се дължи не само на самите физически данни на малчуганите, но и поради това, че техните стаи не са толкова големи колкото родителската спалня например. Когато настъпи момента за подмяна на леглото то първото, което вълнува родителите е именно решението да се избере такъв тип обзавеждане, което е оптимално адаптивно към пространството. Затова детско легло 90/200 се оказва много приоритетен вариант, който може да се разглежда като идеалната пропорция, която да осигури удобство и спокойна почивка.

Какъв да бъде дизайна

Размерите за детско легло 90/200 са напълно съпоставими със стандартното обзавеждане в такъв тип помещение. Тук става въпрос за единично легло, което е изключително удобно и не заема много площ. Доказано е, че параметрите са приемливи за използване от деца в различна възраст така, че независимо дали става въпрос за 7 годишно или 15 годишно дете то този тип креват е супер ефективен за да му осигури удобно място за почивка.

Легло

Що се отнася до дизайна това, което е необходимо да се вземе под внимание са:

  • Материалите, от които е изработена рамката;
  • Дебелина на плоскостите;
  • Функционалност.

Сред водещите по предпочитания са такива, които са направени от МДФ, ПДЧ или метална здрава рамка. Стилистично моделите, които ще откриете на пазара са съобразени с тенденциите в сектора както и стандартите, които задължително се спазват при детското обзавеждане. Така, че е въпрос на индивидуална преценка на какъв тип дизайн ще заложите  цел да допринесете до удовлетворението на малкия обитател на помещението.

Функционалност на леглото

Това, че размерите са стандартни за детско легло 90/200 по никакъв начин не означава, че не трябва да изисквате удобство и функционалност от обзавеждането. Производителите са достатъчно креативни и отговорни към това да представят оптимално качествени и идеални варианти, с които да се оптимизира пространството и да се подреди стаята така, че да е повече от удобна.

Новите продукти от категорията функционални единични детски кревати могат да се похвалят с:

  • Добра и голяма ракла, в която да бъде прибирано спалното бельо;
  • Подматрачна площ с повдигащ се амортисьор, където да се прибират дрехи и други вещи;
  • Чекмеджета, в които да бъдат подреждани играчки или ученически пособия.

Независимо от скромните си габарити тези кревати показват, че можем да разчитаме на тях не само за спокойната почивка на децата, но и за реда в стаята.