Двойното легло – необходимост или интериорно разхищение

Няма нищо по-комфортно от просторно легло с качествен матрак, споделят от https://mebelilenistyle.com/. Подобна мебел може да допринесе много за приятното ни ежедневие, което освен на добрата ни организираност, почива и на хубавото обзавеждане. А то зависи изцяло от нас – от това как гледаме на интериора като цяло и на какво сме готови, за да бъде той безупречен във всяко едно отношение!

Кога е удачно да заложим на двойно легло

По правило, то е подходящо за по-големи спални, където има възможност да подредим повече на брой мебели – гардероб, скрин, нощни шкафчета и прочее. Раклите с горно отваряне са също много полезен елемент, който добавя интересни щрихи към цялостното обзавеждане в стаята за сън. Леглото обаче винаги стои на преден план, без значение дали е единично или за двама. Заложете на втория вид, ако търсите решение за двойно настаняване, което е свързано с наличието на достатъчно пространство в кревата.

Единично или двойно, и в двата случая е от водещо значение леглото да притежава хубав дизайн, да е в актуалните според тенденциите и вкуса ни цветове, и не на последно място – да е практично! Факт е, че визията е ключов фактор за избор, но нека не забравяме и за комфорта, без който престоят вкъщи няма да е особено приятен. Моделите с допълнителни чекмеджета и подматрачни рамки се препоръчват силно, така че обърнете внимание първо на тях.

Как правилно да го подредим в стаята

Няма правила, които задължително да трябва да следваме, когато е време за покупка на двойно легло. И все пак, предвид по-големите му размери, е полезно да знаем как бихме могли да го разположим в стаята:

  • Единият начин е като го поставим на централно място в помещението – често срещан вариант, на който по-голямата част от хората залагат;
  • Друга възможност е да го позиционираме до едната странична стена, като по този начин си спестяваме място. Гардеробът е добре да бъде срещу спалнята, или да е поставен встрани от кревата;
  • Трети вариант – следвайте Фън Шуй. Този подход не е често срещан, но пък с времето става все по-популярен сред потребителите. Той ни възможност да пречупим мисленето си и да подходим нестандартно. Тази източна философия развива идеята за баланса и хармонията, които до голяма степен зависят от подредбата на мебелите в нашия дом. Не слагайте двойното легло пред прозорец и оставете достатъчно място за минаване. Също така, не спете с крака към врата и избягвайте огледала в стаята.

Овен покупката на нова спалня, трябва да обмислим и нейната подредба. При една неправилна такава, е възможно двойното легло да не разкрие напълно потенциала си, затова обмислете всяка възможност и се спрете на най-подходящата за вас и вашето жилище.

С какъв матрак да го използваме

Използването на комфортно двойно легло е едно на ръка – нека не забравяме и за значението на матрака, който прави нещата още по-приятни! Удобен ли е той, удобно ще ни бъде и по време на сън, а на сутринта ще се събуждаме отпочинали и в настроение. По магазините се предлагат спални с включени матраци, както и модели с повдигащ механизъм. Последният може да бъде монтиран и на по-късен етап.

Двойните легла могат да бъдат използвани както с двулицеви и еднолицеви матраци, като между двата вида има сериозни разлики. Моделите с две лица са по-практични и се използват с подматрачна рамка. Еднолицевите на свой ред са евтини и могат да бъдат използвани с повдигащ механизъм. Не може да се каже с точност кой вариант е по-добър – всичко опира до персоналните ви изисквания и потребности.

Откъде да го купим

От дълго време мечтаете за красива и качествена двойна спалня? В магазин Лени Стил ще го откриете! Разгледайте онлайн продуктовия каталог и изберете красиво обзавеждане за спалнята на достъпни цени.