Важно ли е детето да притежава хубаво и качествено колело?

С настъпването на пролетта ви препоръчваме да изберете един дългоочакван и мечтан подарък за своето дете. Днес в търговската мрежа ще откриете красиви и качествени детски велосипеди – kadenas.bg. Марките, които се предлагат са едни от най-добрите на пазара. Бъдете прецизни в избора на детско колело, защото то се използва доста време и то интензивно. Важно е да бъде направено от устойчиви материали, да е достатъчно леко и маневрено, за да се чувства мъникът в безопасност. Има определени критерии за избор, които трябва да бъдат спазени. Днес ще се опитаме да ви помогнем в тази задача, за да зарадвате истински детенцето.

Полезно ли е детето да има велосипед?

В последните години родителите изпитват затруднения, да отделят децата от дигиталните устройства. Важно е малчуганите да са навън, да се движат, да придобиват нови умения и развиват мускулатурата си. Един от начините чрез които може да им създадете едно различно забавление, е да подарите детски велосипед.

Карането на колело е умение, което не се забравя цял живот. Вече се наблюдава тенденция все повече хора да оставят автомобилите и да се придвижват по този начин. За децата е още по-здравословно, тъй като техните тела все още се развиват. Ще споделим няколко ключови ползи свързани с карането на детски велосипед:

колело
  • този спорт укрепва сърцето – активното движение тонизира работата на целия организъм и най-вече на сърцето. Ежедневните тренировки навън и раздвижването на краката са изключително полезни, за да тренира детето своята издръжливост;
  • изгражда се една добре развита мускулатура – малчуганите още растат и телата им бавно и методично укрепват. Ако от ранна възраст практикуват някакъв спорт и се движат ежедневно, ще си гарантират добре развита мускулатура за години напред;
  • дава им увереност – това, че са навън и се движат ги прави много по-самостоятелни и им дава самочувствие. Могат бързо да реагират в различни ситуации, опознават света около тях и израстват спокойни;
  • карането на детски велосипед създава приятелства – това занимание рядко е самостоятелно. Малчуганите се събират на групи, изграждат добри отношения и дългосрочни приятелства. Социализацията също е важен аспект от порастването.

Децата, които по цял ден стоят пред компютрите и не са достатъчно активни е възможно да затлъстеят. В съвременното общество това е сериозен проблем, който може изобщо да не възникне, ако се вземат навременни мерки. Наличието на едно хубаво детско колело ще направи чудеса с мотивацията и енергията на малчуганите. Важно е да има здравословен баланс между учене, забавление с мобилни устройства и спорт.

Как лесно да изберем детски велосипед?

Щом ви предстои тази важна покупка е добре да сте запознати с критериите при избор на детски велосипед. Днес специалистите от Kadenas.bg ще ви припомнят няколко от важните аспекти:

  • измерете височината на детето – едно от нещата, които ще ви насочат към откриването на подходящият детски велосипед е височината. Тук спокойно може да се съобразите и с възрастта на малчугана;
  • насочете се към определен модел велосипед – артикулът може да бъде без педали за най-малките. Научава ги да балансират много добре. Следващия вариант е такова с помощни колела. След това идват стандартните. Разгледайте модела, който е подходящ за вашето дете и научете подробности за него;
  • материалите за изработка са от значение – малко по-скъпите модели са направени от алуминий и са предпочитани от родителите, тъй като са достатъчно леки и устойчиви. По обикновените колелета от неръждаема стомана също ще ви свършат работа, но трябва да имате предвид, че са по-тежки и може да не са удобни за детето.

Съветът на специалистите е да инвестирате в хубава марка, а не в някоя неизвестна. Така ще бъдете по-спокойни за безопасността на малчугана и ще сте сигурни, че новата придобивка би се ползва дълго.

Какви съображения за безопасност могат да бъда спазени?

Щом купувате детски велосипед е важно да помислите и за предпазните средства. Не пропускайте да поръчате хубави наколенки, налакътници и каска, защото понякога мъниците са невнимателни и могат да станат инциденти. Има една съществена грешка, която се допуска от родителите.

Това е да купят по-голям модел колело с цел след известно време да бъде точно за детето. Определено е много лошо решение, понеже има вероятност малчуганът да се чувства некомфортно, да пада много по-често, защото не достига добре педалите. По този начин самото занимание ще го отблъсне и след това няма да иска да се забавлява карайки колело.