Как да се справите с упоритите кожни екземи

Едни от най-неприятните кожни раздразнения, които се характеризират със сухота, зачервяване и сърбеж са екземите. Неудобството и болката, която предизвикват се засилва и от желанието да се почесване, което още повече възпалява засегнатия участък. Екземите се определят от лекарите дерматолози като едни от най-упорите заболявания на кожата, които при нелечение се разпространяват по цялото тяло и предизвикват още по-голям дискомфорт на лицето, което страда от тях. Днес ще ви представим билков мехлем, който успокоява възпалението и връща здравия вид на кожата ви, но преди това ще разкрием някои от причините за появата на екземата като смущаващо дерматологично образование по кожата.

Екземите – какво ги причинява

Възпалителните процеси са причината кожата да ви сърби, да се напуква от сухотата и да се зачервява. Екземата е неприятно кожно заболяване, което не подбира възрасти и може да се появи както при бебета така и хора на зряла възраст. Неприятното при възникването на екзема е това, че ако не приложите съответния продукт за лечение навреме тя може да стане доста болезнена и дори да започне да кърви. Не само дискомфорт, но това неразположение може да бъде дори причина за ограничаване на контактите ви, тъй като освен, че не подбира възраст екземата може да се появи на всяко едно място по кожата, а когато е видима това може да доведе до ниска самооценка и слабо самочувствие.

Това, което може да причини появата на такъв вид заболяване са:

екзема
 • Различни парфюми;
 • Наличие на алергии към храни, оцветители, напитки, консерванти;
 • Алергия от материи;
 • Сапун с много високо съдържание на дехидратиращи дезинфекциращи съставки;
 • Прекалено изпотяване;
 • От уреди за отопление и климатизация;
 • От почистващи перилни препарати и омекотители;
 • Стрес;
 • Диабетни състояния и други.

Ето ви няколко обичайни неща, които провокират появата на кожното заболяване, но онова, от което се нуждаете за справяне с възпалителния процес са мехлеми за екземи с изцяло натурален състав.

Мехлема за екземи от  BenePura – приложение и действие

Много от хората, които страдат от екземи действат на принципа проба – грешка, което всъщност води до още по-сериозни проблеми и задълбочаване на проблема. Възпалението изисква коректна атака от съставки, които могат да се справят едновременно със сърбежа, кървенето, напукването на кожата, а мехлема от BenePura със сигурност ще даде ефективни и бързи резултати, тъй като в състава му влизат едни от най-важните природни антибактериални масла и екстракти.

Независимо от това какво е кожното раздразнение то е безспорно, че трябва да се предприемат мерки, с които да сведете неудобството и дискомфорта до минимум. С мехлема за екземи не само ще се отървете от болезненото кожно заболяване, но можете да го приложите и като козметичен продукт за оздравяване и облекчаване на симптомите от акне, гъбички по ноктите и други.

В състава на мехлема за екземи активни съставки са:

 • Живовляк

Билката, която има силно противовъзпалително, противогъбично и антибактериално действие. Няма кожен проблем, с който живовляка да не може да се справи, което е причина той да бъде приложен като активна състава в мехлема за екземи;

 • Риган

За повечето потребители това е любима подправка, която е характерна за пици и всякакви други кулинарни идеи. Но ригана е силен антисептик, който забавя развитието на бактериите, които се насаждат в раните. Той е много подходящ за лечение на акне както и при ухапване от насекоми;

 • Смрадлика

Универсална билка, която е широко приложима като противовъзпалително и оздравяващо средство. Успокоява и намалява сърбежа при екземи.

Като допълнителни съставки също успешно повлияващи за облекчение в състава на мехлема за екземи влизат кокосово масло, лавандула, жожоба, чаено дърво и други. Не оставяйте кожата да се възпали още повече и да стане болезнена, а инвестирайте в природен продукт с изцяло натурален състав.