Задължително ли е да сте назначени на трудов договор за да вземете кредит?

Знаем, че едно от основните условия за да кандидатстваме за кредит е да предоставим удостоверение, че сме назначени на трудов договор. Икономическата ситуация в страната обаче е наистина динамична и не всеки може да се похвали с постоянна работа. Не са малко фирмите, които все още работят в сивата икономика и не само, че не плащат осигуровки на реалното възнаграждение, но и това до голяма степен ощетява и самите служители и работници. Така например ако получавате чисто 100 лева заплата, а работодателя ви осигурява на минимална, то не очаквайте да бъдете одобрени за кредит от 10 000 лева. Затова става неприложимо това, че заема за който кандидатстваме е обвързан с факта дали сме назначени на трудов договор или не.

Освен това никак не са малко хората, които имат и странични доходи, които също могат да се считат за обезпечение. Така е сравнително по-лесно да вземете кредити без трудов договор след като имате доказателства за това, ме неговото обслужване може да бъде обезпечено от други доходи. Всъщност част от съвременното разумно кредитиране е насочено именно към това да се предостави желаното финансиране без да се налага да доказвате каквито и да било доходи. В зависимост от това каква сума ви е нужна и за какъв период от време планирате да я върнете то можете да представите информация, която не е задължително да бъде обвързана с вашето трудово правоотношение.

Небанковите институции са максимално гъвкави по отношение на това да търсят най-адекватното разрешаване на всякакви финансови битови проблеми. Ако имате нужда от пари за да ремонтирате колата, да купите нови зимни гуми, да освежите жилището си и други подобни мероприятия то наистина един кредит би подпомогнал значително вашите финанси. Характерно обаче за по-високите суми е това, че за да бъдат одобрени е необходимо да гарантирате вашето задължение. Начините са няколко – чрез доходи, които не е задължително да са от трудов договор, а например дивиденти, наеми, услуги и други, както и друго обезпечение. Все по-рядко се използват гаранти, които да са ваши солидарни длъжници в кредитирането. Наистина са необятни възможностите, които се предлагат от фирмите за заеми и банките. Въпрос на индивидуална преценка е клиента кой от формите за получаване на пари на заем ще избере, така че да не е налага да доказва доходи от трудови договори.

Ако търсите подходящ заем то в Интернет пространството наистина имате достъп до банкови и небланкови институции, предлагащи гъвкави и адекватни на потребностите ви финансови условия.