Добро решение ли са маслените радиатори за отопление през зимата

радиаторите, с които можете да отоплявате имота си на най-разнообразни. Това, което е характерно за покупката, която предстои да направите е да се фокусирате върху вариант, който е оптимално ефективен и приложим спрямо условията и архитектурата на помещенията. Освен тези за парно можете да избирате и измежду варианти с електрическо захранване. Те са сравнително по-автономни и освен това са невероятно лесни за използване. Електрически могат да бъдат конвекторите, маслени радиатори, вентилаторни и други. Покупката на най-добрия и сигурен вариант е фокусиран основно върху техническите качества и параметри. Ще стартираме със запознаване с маслените радиатори, тъй като те са сред водещите, които са предпочитани от клиентите.

Ефективност при отопляване на помещения с различно предназначение

Основното, което е водещо при взимане на решение, което да бъде приложено като средство за отопление е да се съобразите с това какъв тип стая ще климатизирате с уреда. Маслените радиатори се приемат като универсален способ, тъй като те се характеризират с някои водещи качества. Това са:

 • Компактен размер. Това им позволява при заемане на малко пространство да осигурят приятна атмосфера;
 • Гарантират бързо загряване. Достигането на желаната температура няма да отнеме прекалено много време дори пи по-просторни помещения;
 • Безшумни са. Тази им характеристика ги прави изключително благоприятни, когато се касае за отопляване на спални помещения;
 • Креативен дизайн. Съвременните модели се характеризират с невероятни отлични качества, позволяващи ефектна интеграция в различни интериорни дизайни и стилове.

Разбира се, когато един отоплителен уред притежава различни показатели относно ефективност и създаване на приятна атмосфера то клиентите биха се замислили върху това да инвестират в него. Вероятността да направите грешка с покупката на маслен радиатор е нулева, тъй като новите варианти, които се предлагат на пазара са изключително функционални и усъвършенствани.

Икономични ли са

маслен радиатор

Първият въпрос, който си задават потребителите е свързан основно с това колко харчат маслените радиатори. Може би провокирани от използваните по време на социализма тенденции е логично да се съмнявате, че това са твърде разходоемки и струващи скъпо на домакинството отоплителни решения. На фона на предлаганите конкурентни оферти клиентите могат да бъдат спокойни, че гамата от уреди, работещи на този принцип в подобрена версия са значително по:

 • Рентабилни;
 • Икономичен режим на разходване на електрическата енергия;
 • Високо ефективни са;
 • Загряват бързо;
 • Първоначалната инвестиция в такъв уред не е твърде висока.

Накратко обобщението, което бихме дали относно употребата на маслени радиатори е в това, че домакинството разполага с уред, който да създаде идеални климатични условия през зимата без това да повлияе пагубно върху отоплителните сметки.

Предимства

Положителните качества на отоплителните уреди са в основата на това те да се превърнат в част от интериора ви и да разчитате на тях за постигане на идеалната атмосфера. Със сигурност при положение, че имате известни колебания относно взимането на окончателно решение това, което би ви стимулирало да насочите избора си именно към маслени тела се свързва с техните предимства.

А основните, които ще отбележим са в:

 • Осигуряването на стабилна и нормална температура през цялото денонощие. Уредите разполагат с терморегулатор, който следи за температурата и включва или изключва устройството при необходимост;
 • Достъпна цена. Ще се изненадате, че наистина няма смисъл да харчите повече пари за домашен битов уред за отопляване при положение, че маслените радиатори са едни от най-високоефективните и евтини;
 • Удобни за транспортиране. Обикновено се изработват от алуминиеви материали, които са леки. Но за още по-голямо удобство на клиентите отчитаме също така и лесното преместване от стая в стая посредством наличните колелца в основата на уреда;
 • Нямат нужда т техническа поддръжка както например печките, камините, котлите или климатиците.

Ако все пак имате съмнения и колебания относно подбора на маслен радиатори ви каним да се запознаете с предложенията, които ви очакват в онлайн магазин Balkan Energy.