Вградени уреди при кухни по поръчка – последната интериорна тенденция

Помисляйки за кухнята, несъмнено в съзнанието на мнозина от нас изниква образът на домакинските уреди – една кухня не би могла да бъде истински функционална и удобна без наличието на фурна, котлони, хладилник и абсробатор, които да се погрижат за удовлетворяването на кулинарните ни заложби. Ако сте се насочили към кухни по поръчка като вариант за вашето помещение, то в днешната статия ни се ще да заложим на вградените уреди в кухнята. Ще си поговорим малко повече за преимуществата им, както и за някои тънкости, касаещи тяхната инсталация.

При варианта с кухня по поръчка, несъмнено добра идея би било да се спрете на уреди за вграждане. Те гарантирано ще изиграят наистина функционална роля в интериора ви и ще ви позволят да преоткриете кулинаря в себе си.

Кухни по поръчка и вградени уреди – защо тази комбинация е повече от добра идея?

Както вече вероятно знаете, напоследък все повече домакинства се обръщат към поръчковите кухни – това не е никак изненадващо, тъй като всеки желае да има пряко участие в създаването на интериора на своята кухня. Кухнята по поръчка е идеална за онези семейства, които имат конкретно изградена визия в съзнанията си относно това как именно да изглежда обзавеждането за тази така важна стая в дома. Разбира се, проектирането на кухни по поръчка върви ръка за ръка със замислянето и интегрирането на уредите в тях – какво би била една кухня без удобни и функционални фурни, котлони и хладилници?

Тенденциите от последните години категорично демонстрират превес на уредите за вграждане над свободностоящите такива. Освен, че изглеждат по-шик и по-луксозно, вградените уреди всъщност и са по-удобни, тъй като заемат значително по-малко пространство отколкото свободностоящите разновидности. Това е особено важно за по-малките помещения например, в които всеки сантиметър е от значение за интегрирането на всички необходими кухненски компоненти.

На какви вградени уреди да заложим в бъдещите си кухни по поръчка?

Отговорът на този въпрос пряко зависи от кулинарните ви влечения и заложби. Ако сте от хората, които с охота се впускат в кулинарни приключения, то следва да снабдите домашната кухня с повече уреди – освен стандартните фурна, котлони, хладилник и абсорбатор, може би няма да е лоша идея да инветирате в кухненски робот, микровълнова фурна, която също би могла да се вгради.

Котлоните, фурната, хладилникът и абсорбаторът притежават варианти за вграждане. Освен това, на пазара за кухненско обзавеждане изобилства от видове и модели уреди – с лекота бихте могли да съчетаете домакинските си уреди с останалия интериор на вашата кухня по поръчка. Честа практика е домакинствата да съчетават цвета на уредите си с цвета на дръжките по шкафовете и чекмеджетата. Вариант е и да заложите на контраста – ако сте спрели избора си на бяла поръчкова кухня, то бихте могли да се решите на дързък интериор, избирайки черни уреди за обзавеждането на любимото си помещение.