Термокамерите – съвременен метод за откриване на течове

Модернизирането на ВиК сектора е вече факт. Не става въпрос за това, че вече дистанционно могат да се провеждат ремонтни мероприятия, а за чисто техническото оборудване на екипите, които имат опция за съкращаване на времето за ремонти, както и пестенето на разходи, поради възникнали материални щети. Всеки ВиК ремонт може да бъде свързан с редица неволи, тревоги и главоболия, но днес ще насочим вниманието ви към онези, които сякаш неглежираме и оставяме на заден план до тогава, докато аварията не ескалира и не ни създаде още повече неприятности.

Скрит теч – авария с неочаквани последици

Точно скритите течове са проблематичните аварии, а които много експерти алармират, че неоснователно се замитат под килима. А не трябва да бъде така, защото тези проблеми могат да създадат щети от такива мащаби, че не само да възникне нужда от цялостен ремонт на дома, но и да се наложи да плащате и на съседа за причинени главоболия. Повечето домакинства от София са наясно, че в столицата все повече водопроводчици разполагат с висококвалифицирана апаратура за откриване на скритите течове, и тези домакинства са си спестили тревогите, за които споменахме преди малко.

Независимо в коя точка на страната се намирате скритите течове са вид водопроводни неволи, които могат да ви сполетят по всяко време на денонощието. Някой се проявяват веднага, а други са потайно работещи и създаващи предпоставка за сериозни материални щети. За онези от вас, които имат имот в столицата и имат съмнения за такъв проблем то решението е едно, а именно търсене на фирма или екип за течове – откриване с термокамери София. Със сигурност това  е правилното решение, защото:

вик авария
  • Термокамерите са иновативен способ за откриване на течове, които са локализирани зад стени, зидове, облицовки и други. Обикновено ВиК тръбите са скрити и това налага да се възложи на техника подобна на рентген установяването на местоположението на теча;
  • Бързина  и моментално установяване на мястото на проблема;
  • Максимално изгоден способ, при който не се налагат разрушителни действия за да се открие аварията;
  • Апаратурата може да се ползва както за откриване на течове така и аварии в други проблемни зони като теч на покриви, мазета, подземни гаражи и много други.

Какво включва услугата „откриване на течове“

Както вече споменахме все повече фирми от София се модернизират и оборудват с иновативна техника, която да приложат в своята дейност. Независимо от квадратурата на апартамента или къщата ви термокамерите се справят бързо и успешно с локализирането на потенциален скрит теч. Бързата ви реакция и наемането на екип е в основата на това да си спестите средства и да намалите до минимум материалните щети. Но въпросът е какво точно включва услугата – само обследване с апаратура или това включва и отстраняването на проблема.

Една от утвърдените фирми, които разполагат с термокамери за локация на течове ХидроСтарт София представя на своите клиенти две опции:

  • Цялостно обследване с апаратура с цел да се установи има ли наличие на теч или тревогите на домакинството са неоснователни;
  • Локация на теч ивариант за неговото отстраняване.

Цените на тези услуги са отделени, тъй като не винаги съмненията могат да се окажат реални. Високите сметки за вода не винаги се дължат на скрит теч и често се оказва, че водомера на домакинството е дефектирал, така че в случая си плащате само за обследването на апартамента. Когато обаче има явен проблем и теча е локализиран то от Хидро Старт София предоставят на клиентите си не само услугата, свързана с откриването, но и с отстраняването му.

Стриктното спазване на етапите на ремонтната дейност и отговорното отношение от страна на екипа имат за цел да ви спестят редица разходи, а аварията да бъде отстранена с минимални средства.